nov 21, 2020
20 Views
0 0

Hetven rab szökött meg a bejrúti börtönből

Written by

Több mint hatvan elítélt szökött meg egy börtönből szombaton a libanoni fővárosban, Bejrútban – jelentette az állami média biztonsági forrásokra hivatkozva.

Az MTI beszámolója szerint a rabok a Bejrút keleti részén lévő Baabda börtönből szöktek meg hajnalban. A rendvédelmi szervek lezárták a környéket, és jelentős erőket mozgósítottak, hogy minden szökött fegyencet elfogjanak.

Egyes hírek szerint 69-en szöktek meg, és közülük nyolcat már sikerült kézre keríteni. Egyelőre nem ismeretesek a tömeges szökés pontos körülményei. Beszámolók szerint a rabok szökésük előtt bezártak több börtönőrt.

A libanoni állami hírügynökség (NNA) jelentése szerint a szökött fegyencek egy csoportja lopott autóval menekülés közben fának csapódott, és a balesetben öten életüket vesztették.

Számos nemzetközi szervezet visszatérően bírálta a libanoni börtönviszonyokat, legutóbb a koronavírussal összefüggésben, az óriási járványveszély miatt. A libanoni börtönök rendkívül zsúfoltak, egyes adatok szerint a túlzsúfoltság eléri a 285 százalékot.

index.hu/kulfold/2020/11/21/meg_hatvan_bunozo_van_szokesben_bejrutban/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Index.hu · Külföld
banner

Vélemény, hozzászólás?