máj 26, 2021
6 Views
0 0

Heti egy nap ingyenes lesz a tömegközlekedés Kolozsváron

Written by

Így akarják meghonosítani a környezetbarát közlekedést.

Ingyenes lesz péntekenként a tömegközlekedés Kolozsváron környezetvédelmi okokból – határozta el szerda délután a város önkormányzati testülete. A város ezzel a Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter által kezdeményezett Zöld péntek projekthez csatlakozott, amelynek lényege a környezetbarát, autómentes közlekedés meghonosítása.

Itt, Kolozsváron is üdvözöltük az RMDSZ miniszterének kezdeményezését, és azonnal elkezdtük az ötletelést azzal kapcsolatosan, hogy miként csatlakozhatnánk hozzá. A péntekenkénti ingyenes tömegközlekedés lehetővé tételével várhatóan városszerte csökken a forgalom, ami a zaj- és a légszennyezés csökkenését is eredményezi,

idézte a polgármesteri hivatal közleménye Oláh Emese alpolgármestert.

Az MTI szerint a helyi tömegközlekedési vállalat arra számít, hogy a pénteki díjmentes utazás népszerűsíti a tömegközlekedést, és ez a bérletet váltók számának növekedéséhez és a szolgáltatás utasonként számított költségeinek csökkenéséhez vezethet. A tömegközlekedési vállalat nem vezet be pénteki ingyenjegyeket, hogy a lehető legegyszerűbbé tegye az autóbuszok, trolibuszok és villamosok használatát. Az ingyenesség okozta bevételkiesést a vállalat saját költségvetéséből pótolja.

A kolozsvári tömegközlekedési eszközökön 2,5 lejbe (188 forint) kerül egy utazás. A viteldíj a járműveken érintős bankkártyával vagy telefonos alkalmazáson keresztül fizethető. Az elmúlt napokban vezették be, hogy a bankkártyás fizetés esetén sem bocsát ki vonaljegyet az automata. Ellenőrzés esetén a bankkártya utolsó négy számjegyét kell bemondani.

24.hu/fn/gazdasag/2021/05/26/ingyenes-tomegkozlekedes-kolozsvar-heti-egy-nap/

Komment írása

Article Categories:
24.hu · Gazdaság
banner

Vélemény, hozzászólás?