okt 18, 2020
7 Views
0 0

Hét településen tartanak ma időközi önkormányzati választást

Written by

Hét településen tartanak ma időközi önkormányzati választást

Időközi polgármester- és képviselő-választásra kerül sor hét településen, mert a helyi képviselő-testületek kimondták a feloszlásukat. A választási irodák felkészültek a járványügyi előírások betartására.

Veszprém megyében négy településen is lesz időközi választás. Balatonfűzfőn három független jelölt szeretné elnyerni a polgármesteri posztot, a hat képviselői helyért tizenhatan indulnak, a választói névjegyzékben háromezer hétszáz-hetvenkilencen szerepelnek. Szigligeten kilenc független jelölt pályázik a polgármesteri tisztségre, a négy képviselői mandátumért huszonhárom jelölt indul, a választói névjegyzékben nyolcszázharmincketten szerepelnek. Balatonszepezden a polgármesteri tisztségért négy független jelölt indul, a négy képviselői helyre tizenhárman pályáznak, a választói névjegyékben négyszázan szerepelnek. Megyeren a falu polgármesteri tisztéért egy független jelölt indul, a két képviselői helyre két független jelölt pályázik, a választói névjegyzékben huszonkilencen szerepelnek.

A Hajdú-Bihar megyei Tiszacsegén a polgármesteri tisztségre öt független jelölt pályázik. Az egyéni listás képviselő-választáson harminchat jelölt indul, közülük hatnak adhat mandátumot a háromezer-hétszázhetvenöt szavazásra jogosult választópolgár.

A Baranya megyei Merenyén a polgármesteri tisztségért két független jelölt indul, a négy képviselői helyért pedig tíz független jelölt. A Baranya megye nyugati határán, Szigetvár közelében fekvő település választói névjegyzékében kétszázharmincöten szerepelnek.

A Bács-Kiskun megyei Bácsszentgyörgyön a polgármesteri tisztségért két független jelölt indul. Az egyéni listás képviselő-választáson kilenc jelölt indul, közülük négynek adhat mandátumot a százharmincöt szavazásra jogosult választó.

A helyi választási irodák a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozására a szavazóhelyiségekben kézfertőtlenítőt helyeznek el, amelyet a választópolgárok érkezéskor és távozáskor is használhatnak. A szavazatszámláló bizottságok tagjai maszkot viselnek, és erre kérik a választókat is. Kérik azt is, hogy ha sorban kellene állni, a szavazók tartsanak egymástól legalább másfél méter távolságot, valamint vigyenek magukkal tollat a voksoláshoz. A betegek, a mozgásukban korlátozottak most is mozgóurnát kérhetnek – legkésőbb a szavazás napján tizenkét óráig – a szavazatszámláló bizottságtól.

Forrás: MTI; Fotó: MTI Fotó: Balogh Zoltán

pestisracok.hu/het-telepulesen-tartanak-ma-idokozi-onkormanyzati-valasztast/

Komment írása

Article Categories:
pestisracok
banner

Vélemény, hozzászólás?