ápr 27, 2021
10 Views
0 0

Hét hónapja nem volt ilyen „alacsony” a napi fertőzöttek száma Oroszországban

Written by

Az Oroszországban kedden közzétett hivatalos adatok szerint az igazolt új fertőzöttek száma az elmúlt napon „csupán” 8053-mal emelkedett, ami a legalacsonyabb szám tavaly szeptember 27. óta – adta hírül az MTI. 

Az ország gyógyszergyárai eddig 28 millió készlet oltóanyagot gyártottak, amiből 17,4 millió került polgári forgalomba. Az egészségügyi minisztérium csütörtökön közölte, hogy a kibocsátott vakcinamennyiség a tervek szerint május végére el fogja érni a 57 millió készletet.

Golikova hangot adott véleményének, hogy Oroszország az új koronavírusos fertőzés elleni kollektív immunitást szeptemberre érheti el. Mint mondta, ezt a védettségi szintet az egyes régiók eltérő időben érhetik el, minden a vakcináció intenzitásától függ.

Korábban a miniszterelnök-helyettes azt mondta, hogy a kollektív immunitás – értelmezésében a 60 százalékos átoltottság – július-augusztusra érhető el Oroszországban, de a vakcináció felgyorsulása esetén akár előbb is. Alekszandr Gincburg, a Szputnyik V vakcinát kifejlesztő Gamaleja Intézet igazgatója egy múlt szerdai nyilatkozatában úgy vélekedett, hogy az orosz lakosság 70 százalékát novemberre sikerül majd beoltani.

index.hu/kulfold/2021/04/27/uj-mintaorszaga-lett-a-koronavirus-elleni-harcnak/het-honapja-nem-volt-ilyen-alacsony-a-napi-fertozottek-szama-oroszorszagban/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Index.hu · Külföld
banner

Vélemény, hozzászólás?