Sze 29, 2020
34 Views
0 0

Hét év után távozik a Los Angeles Clippers sikeredzője

Written by

A hírt a tréner jelentette be Twitter-oldalán, azt viszont nem közölte, hogy elküldték, vagy ő maga döntött a távozásról.

Amikor elvállaltam a csapat irányítását, az volt a célom, hogy győztes együttest faragjak, egy olyat, ahova a szabadügynök piac legjobbjai is szívesen jönnek, és amelyik bajnokságot nyer. Jó néhányat el tudtam érni a célokból, de volt, amit nem sikerült

– írta Rivers.

A Clippers története során szinte mindig kiscsapatnak számított, Rivers érkezése előtt sosem tudott huzamosabb ideig a liga legjobbjainak az igazi riválisa lenni. Az 58 éves szakemberrel viszont hét szezonból hatszor a rájátszásba jutott és a klub történetének hat legjobb alapszakasz-mérlegéből öt a távozó edző nevéhez fűződik.

A szakításban minden bizonnyal szerepet játszik a mostani szezon fájdalmas búcsúja. A Clippers ugyanis tavaly nyáron Kawhi Leonarddal és Paul George-dzsal erősítette meg keretét, és minden szakember szerint az egyik legnagyobb esélyes volt arra, hogy a Nyugati főcsoportból a nagydöntőbe kerüljön. A konferencia-elődöntő ötödik meccséig minden jól is alakult a Clippers számára, a Denver Nuggets ellen már 3–1-re vezetett, a folytatásban azonban sorozatban három meccset veszített és kiesett.

Doc Rivers a Clipperst megelőzően négy éven át az Orlando Magicet, kilenc szezonon keresztül pedig a Boston Celticset edzette. Utóbbival 2008-ban bajnokságot nyert.

(MTI)

index.hu/sport/kosarlabda/2020/09/29/het_ev_utan_tavozik_a_los_angeles_clippers_sikeredzoje/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Index.hu · Kosárlabda
banner

Vélemény, hozzászólás?