máj 26, 2021
14 Views
0 0

Hét alapszabály, amire jobb, ha odafigyelünk: így működik a Feng Shui a hálószobában!

Written by

Mire is kell nagyon odafigyelnünk, ha egy nyugodt, pihentető, békés környezetben szeretnénk álomra hajtani a fejünket? A brigitte.de szakértői összegyűjtötték. Íme, a 7 legfontosabb szabály!

1. Intsünk búcsút a mindennapjainkhoz kapcsolódó tárgyaknak

Távolítsunk el mindent a hálószobából, ami kapcsolódik a mindennapjainkhoz, a munkánkhoz, például ne legyen bent a számítógép a szobában, és mondjunk le a tévéről, sőt az okostelefont sem célszerű bent hagyni, illetve ne a hálóban tároljuk a különböző dokumentumainkat, legyen az éppen a munkánkhoz kapcsolódó irat, vagy az otthonunkhoz kapcsolódó számlák, papírok.

2. Csendes helyen legyen

Mivel a hálószobát a pihentető, nyugodt alvásra találták fel, célszerű a lakás legcsendesebb részén kialakítani. Bár praktikus megoldás lenne, de a Feng Shui semmiképpen se ajánlja, hogy szomszédos legyen a fürdőszobánkkal, mivel a zaj megzavarhatja az alvásunkat.

3. Válasszunk lekerekített sarkú bútorokat

Hogy miért? A hegyes sarkú bútorok ugyanis vonzzák a negatív energiákat! Ha nincs más mód, szerezzünk be sarokvédőket.

4. Ne tömjük tele a hálószobát

Az energiát hagyjuk szabadon áramolni a hálószobában is. Ha a sok bútor és kiegészítő miatt folyton megakad, kerülgetnie kell az egyes tárgyakat, bútorokat, akkor nem tudja kifejteni pozitív hatását. A legjobb, ha az ágyon, az éjjeliszekrényeken, egy szekrényen vagy egy komódon kívül nincs is más a helyiségben. Az ágyunk lehetőség szerint ne az ajtó és az ablak között legyen. A keret legyen fából, a fejtámla pedig mindig a falnál. Polcokat és hatalmas lámpákat ne tegyünk az ágy fölé. Bár a napfényes lakásnak megvannak az előnyei, nem jó, ha az ágyunkra közvetlenül is rásüt a nap, ugyanis ilyenkor az is feltöltődik energiával, így nem lesz majd nyugodt az alvásunk. Ebben az esetben jó megoldás lehet a sötétítőfüggöny.

5. Óvatosan a növényekkel

A növényeknek is szükségük van oxigénre, ezért semmiképpen se zsúfoljunk be egymás mellé sokat belőlük a hálószobánkba. Bátran tehetünk vágott virágot és cserepes növényt is ebbe a helyiségbe, csak arra figyeljünk, hogy egyik se legyen tüskés, hegyes levelű, vagy kaktusz! Hogy miért? Ezek a virágok ugyanis vonzzák a negatív energiákat.

6. Vigyázzunk a tükörrel

Reggel szívesen nézegetjük magunkat a tükörben? Bár jó és praktikus ötletnek tűnhet egy tükör a hálószobában, vigyázni kell vele. Semmiképpen se legyen ággyal szemben, ezzel ugyanis bevonzhatunk akár egy harmadik félt is a kapcsolatunkba! A legjobb, ha lemondunk a tükörről, de mégsem szeretnénk, akkor az ágy mellett nem jelent akkora veszélyt.

7. Legyen kék vagy zöld a fal

Ha ragaszkodunk a színes hálószobához, akkor csakis világos színekben gondolkodjunk. Ideális választás lehet a falra egy kék vagy egy zöld árnyalat.

www.blikk.hu/eletmod/lelek/feng-shui-haloszoba/417kc5h

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Életmód
banner

Vélemény, hozzászólás?