ápr 16, 2021
4 Views
0 0

Hertha: Dárdai kapusát kórházban kezelték a koronavírus miatt

Written by

Dárdai Pál első számú kapusát, a Hertha BSC labdarúgócsapatában védő Rune Jarsteint április elején kórházban kezelték koronavírus-fertőzés miatt – írja a Bild.


Hirdetés

Rune Jarsteint kórházban kezelték koronavírusos fertőzése miatt (Fotó: AFP)

A 36 éves kapus nem sokkal azután adott először pozitív koronavírustesztet, hogy a márciusi válogatott szünet után visszatért Berlinbe a norvég válogatott összetartásáról.

„Április elsején Rune tesztje negatív volt. Másodikán és harmadikán éjszaka már megjelentek nála a tünetek, aztán harmadikán és negyedikén már pozitív lett a tesztje. A brit mutánst kapta el súlyos szimptómákkal – elevenítette fel Arne Friedrich sportigazgató a norvég kapussal történteket. – Runét alaposan leterítette a koronavírus. Kórházba is került.”

Jarstein azóta már jobban érzi magát, és otthonában lábadozik, de Friedrich szerint ebben az idényben valószínűleg már nem térhet vissza a pályára – pedig Dárdai Pál újbóli kinevezése óta ismét első számú kapusa a Herthának, január óta nyolc Bundesliga-meccsen állt a kapuban. Amióta nem bevethető, ismét a 28 éves Alexander Schwolow véd a berlinieknél.

Mint ismert, a Herthánál azóta többen is megfertőződtek a koronavírussal – köztük Dárdai Pál is –, így a csapat következő három bajnoki mérkőzését, a Mainz, a Freiburg és a Schalke elleni találkozókat elhalasztották.

Lapunk megkereste a berlini egyesülettől a közelmúltban menesztett Petry Zsoltot, aki kérdésünkre válaszolva elmondta: ő nem kapta el a koronavírust.

www.nemzetisport.hu/nemet_labdarugas/hertha-dardai-kapusat-korhazban-kezeltek-a-koronavirus-miatt-2821219

Komment írása

Article Categories:
nemzetisport
banner

Vélemény, hozzászólás?