máj 27, 2021
14 Views
0 0

Háttérkép: Górcső alatt az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek

Written by

Bogár László elsőként nem is magáról a személyekről beszélt, hanem történelmi példákat felhozva arra hívta fel a figyelmet, hogy a jövő évi választásokon az fenyeget, hogy minden eddiginél sötétebb káoszba borítják az országot az úgynevezett neoliberális forradalom hívei.

Kiemelte, iszonyatos indulat van benne, hiszen szerinte ’90-ben végiment a hamis rendszer megalapozása, végbement a választás, amit három nagy párt jellemezett, először az MDF, majd az MSZP és végül a Fidesz, végül ezek a pártok szépen meghasadtak, először az MSZP, amiből ki is vonult Pozsgay Imre, aki a népnemzetet képviselte, rá egy évre kivonult Csurka István az MDF-ből, majd ’93-ban Orbán Viktor tulajdonképpen kivonult az SZDSZ-esített Fideszből.

Bogár László úgy látja,

Pozsgay, Csurka és Orbán történelmileg ugyanazt képviseli, és a jelenlegi kormányfő zsenialitását az írja le, hogy ő úgy vonult ki a pártjából, hogy övé lett a párt, ő őrizte meg.

A Fideszben Orbán Viktor valami hihetetlen történelmi energiákkal megőrizte azt a népnemzetet, ami globálissá vált és az egyetlen Európában, amely képes nevén nevezni azt, hogy

a jakobinus, majd a bolsevik után most egy mindent elpusztító, úgynevezett forradalom készül

– emlékeztetett.

Bogár László úgy fogalmazott,

ez a moslék, az elmúlt 250 év ideológiai híg moslékja, amit ellenzéknek neveznek, ez a hat párt (…) meg kell mutatni történelmileg, hogy ellenük egyedül is erősebbnek lehet lenni.

Boros Imre szerint végre le kell szállni arról, hogy jobboldal és baloldal, mert az teljesen félreviszi a gondolkodást, ugyanis – mutatott rá – nagyon fontos, hogy mindenki lássa, a globális erőkért dolgozó fél 100 százalékban visszalökné Magyarországot a birodalmi halóba.

Ezen figurák mindegyike birodalmi elkötelezett, érhető, hogy állatira pipák, hiszen 12 év hosszú idő, ők a birodalom kegyelemkenyerén éldegéltek, mindenféle alapítvány, civilszervezetek (…) ők most erősen tartozásban vannak, sőt nem fértek hozzá azokhoz a javakhoz, amelyekhez korábban hozzáfértek

– tette hozzá.

Ismert, Dobrev Klára régóta hangoztatja, hogy pártja elkötelezett az Európai Egyesült Államok létrehozása mellett, ami pedig mi más lenne, mint birodalom.

A jelölt kapcsán Boros Imre megjegyezte, a nemzetközileg egyáltalán nem kifogásolható a pedigréje, azonban abban

senkinek ne legyen kétsége, hogy a régi elvet, miszerint „csalni, lopni, hazudni”, azt kitűnően műveli.

De, mi a helyzet Karácsony Gergellyel? Ő lenne korunk veszélytelen Károlyi Mihálya, avagy Károlyi sem volt annyira veszélytelen, mint amennyire utólag próbáljuk látni. Bogár László úgy fogalmazott,

ő nem tartalom, ő maga a reklámszatyor, ellentétben például Dobrevvel.

A harmadik jelölt, a momentumos Fekete-Győr András, aki Bayer Zsolt szerint olyan, mint

egy kiköpött Lenin-fiú,

aki eljátssza a fiatalok felé a nagyon modern, européer figurát. 

Adásunkban természetesen szó esett még Pálinkás Józsefről, Márki-Zay Péterről és röviden Jakab Péterről is.

Teljes adás:

HírTV hirtv.hu/hatterkep/hatterkep-gorcso-alatt-az-ellenzeki-miniszterelnok-jeloltek-2522358?utm_source=feed&utm_medium=rss

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
hírtv
banner

Vélemény, hozzászólás?