ápr 29, 2021
9 Views
0 0

Hatékony lehet a Pfizer az indiai mutáns ellen is

Written by

A BioNTech vezérigazgatója nem aggódik, mert a kutatások szerint az indiai mutáció ellen is hatékony a vakcinájuk.

Ugur Sahin, a BioNTech vezérigazgatója szerint Európában csak a május vége és a június vége közötti időszakban kellene lazítani a korlátozásokon, mert csak ezekben a hetekben éri el az 50-60 százalékot a beoltottak aránya.

Minden bizonnyal az új típusú koronavírus Indiában felbukkant változata ellen is véd a Pfizer amerikai gyógyszeripari társaság és a BioNTech német biotechnológiai kutatóvállalat közös vakcina – jelentette ki Ugur Sahin, a német cég vezérigazgatója.

Az onkológus szakember a hvg.hu szerint egy online sajtótájékoztatón nyilatkozta, hogy elkezdték a vizsgálatokat ez ügyben, és arra számítanak, hogy a készítmény hatásosnak bizonyul az indiai variánssal szemben. Ezt arra alapozzák többek között, hogy vakcinájuk 

az Európában uralkodó brit vírusváltozattal szemben még hatékonyabb, mint az első, „vuhani” verzióval szemben, amely ellen eredetileg kifejlesztették.

Az Izraelben regisztrált, a Pfizer beadása után kialakult szívizom-gyulladásos esetekről elmondta: egyelőre nem találtak arra utaló adatokat, hogy készítményük miatt az amúgy jellemzőnél gyakrabban jelentkezne szívizomgyulladás, de az elemzést még nem fejezték be. 

www.atv.hu/kulfold/20210429-jol-vedhet-a-pfizer-az-indiai-mutanstol-is

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?