ápr 30, 2021
4 Views
0 0

Hatalmas tömeg rohanta meg a kórházakat Orbán Viktor bejelentése után

Written by

Több budapesti kórház előtt is hatalmas sorok kezdtek el kígyózni azután, hogy Orbán Viktor bejelentette, egy napig, vagyis pénteken az amerikai gyártó, a Pfizer vakcinájára is lehet időpontot foglalni. Munkatársunk Budapesten a Semmelweis Egyetem I. Sz. Belgyógyászati Klinika Korányi Sándor utcai épületénél álló sorba állt be, ahol egy katona azt mondta, szerinte lesz elég oltóanyag, mindenki maradjon nyugodtan. 

A kórház előtt tényleg roham van, lehet látni kisgyermekes családokat és sok 16-18 éves fiatalt is. Egy fiú munkatársunknak azt mondta, a szüleit már beoltották Pfizerrel, ő meg türelmesen várt, mire elfogyott a háziorvosánál. Most azért jött, hogy mégis kapjon. Akad, aki hozta a laptopját, ülve dolgozik és vár a sorára, unalmukban rengetegen a telefonjukat nyomkodják.

Egy idős hölgy munkatársunknak 12 előtt pár perccel azt mondta, reggel nyolc körül állt be a sorba, és most végzett. Az embertömeg a Semmelweis Klinikák megállóig ér. Senki semmiféle hivatalos tájékoztatást nem kap, a sor elég lassan halad. Munkatársunknak mindössze három lépést sikerült megtennie húsz perc alatt.

A kórház előtt kígyózik egy második sor is, a benne állók az orosz Szputnyik V-re várnak, de ez a sor sokkal kisebb a pfizeresnél.

Orbán Viktor a péntek reggeli rádióinterjújában jelentette be, hogy Magyarországon már 3 millió 914 ezer embert beoltottak, négymilliónál vagyis előreláthatólag szombaton újra lazítani fognak a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozó intézkedéseken. Eszerint a vendéglátóhelyek már este 11-ig tarthatnak nyitva, a kijárási tilalom csak éjfélkor kezdődik. 

A miniszterelnöki bejelentés után a regisztrációs honlap összeomlott a terhelés alatt, a kórházak előtt kígyózó tömegről pedig sokat elárul, hogy a Honvédkórház nemrég kiadott egy közleményt, amely szerint senki ne álljon sorba, a Pfizer már elfogyott, csak AstraZenecával és Sinopharmmal oltanak.

(Borítókép: Index)

index.hu/belfold/2021/04/30/pfizer-oltas-pentek-semmelweis-egyetem-koranyi-sandor-utca/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Belföld · Index.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?