jún 9, 2021
10 Views
0 0

Hatalmas fogás: globális akcióban számolták fel a drogbandát a zsaruk – Tikos módszert alkalmaztak

Written by

Ez év április végén a FBI Task Force kollégái figyelmeztették a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Felderítő Főosztályának Bűnszervezetek Elleni Osztályát, hogy korábban készítettek egy saját titkosított platformot, az Anomot, amit úgy mutattak be a piacon, hogy az egy olyan eszköz, ami a rendőrség számára hozzáférhetetlen és lenyomozhatatlan. Hozzátették: Magyarországon jelenleg bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható személyek is használnak ilyen készüléket.

(A legfrissebb hírek itt)

A nyomozás során átnéztek minden, az Anomon folytatott beszélgetést, amelyek a bűnszervezetekhez köthető kábítószer-kereskedelemmel és pénzmosással voltak kapcsolatosak. Később sikeresen beazonosították a platformot használó bűnszervezet tagjait és az általuk folytatott kábítószer-kereskedelmi tevékenységet.

Az FBI, az Europollal és az elemzésekben és felderítésekben résztvevő tagállamok nyomozó szerveivel június 7-én összehangolt globális akciót tartott, melynek során a KR NNI nyomozói bűnszervezetben elkövetett kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt Budapesten és Szekszárdon 12 ember egyidejű elfogásáról intézkedtek.

Ugyanezen a napon Szerbia területén szintén elfogtak egy 36 éves férfit. K. Pétert egy másik, kábítószer-kereskedelem bűntett miatt folytatott eljárás és fogolyszökés miatt nemzetközi elfogatóparanccsal keresett a Fővárosi Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja.

A 12 ember tartózkodási helyein, lakóhelyein – összesen 25 címen – tartott kutatás során a nyomozók 57 kilogramm marihuánát, 3,5 kilogramm kokaint, 3,5 kilogramm amfetamint, extasy tablettákat, kristályos kábítószergyanús anyagot, fentanylt és a felütéshez használt 13 kilogramm koffeint találtak. A kényszerintézkedések alkalmával 140 millió forintot meghaladó készpénzt, 8,5 millió forintnak megfelelő értékű kriptovalutát és hét személygépjárművet foglaltak le.

A rendőrség a házkutatás során 57 kilogramm marihuánát, 3,5 kilogramm kokaint, 3,5 kilogramm amfetamint foglalt le / Fotó: Police

A rendőrség a házkutatás során 57 kilogramm marihuánát, 3,5 kilogramm kokaint, 3,5 kilogramm amfetamint foglalt le / Fotó: Police

(Ez még érdekelheti: A bevásárlóközpont parkolójában csaptak le a zsaruk: komoly mennyiségű drogot foglaltak le Csepelen – képek)

Az elfogott személyek közül 11-et őrizetbe vettek és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására – írta a police.

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 7,7 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

www.blikk.hu/aktualis/belfold/drogbanda-fbi-europol-felszamolas-anom/z654yzs

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?