okt 16, 2020
2 Views
0 0

Hatalmas árvíz pusztít Borsodban: teljesen elzárt egy települést, még autóval se lehet megközelíteni

Written by

ma 08:12

sajó áradás lezárt út Hernádszentandrás

Elzárta az árvíz Hernádszentandrást / Illusztráció: Northfoto

Elzárta az árvíz Hernádszentandrást / Illusztráció: Northfoto

Blikk-információ Blikk-információ

Elzárta a Hernád áradása miatt kiöntött Bársony patak a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hernádszentandrást, a települést nem lehet járművel megközelíteni, így a tömegközlekedés is szünetel – közölte Pécsi Norbert Sándor a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője az MTI-vel pénteken.

Tájékoztatása szerint a Hernád áradása miatt lezárták az Ináncs-Abaújszántó és a Méra-Ináncs összekötő egy-egy szakasza, Hernádszentandrást pedig körbefogta az ár, sem Pere, sem Ináncs, sem Encs felől nem lehet péntek hajnaltól bejutni a településre.

A Sajó áradása miatt továbbra is le van zárva a Putnokról Sajóvelezdre vezető út egy szakasza, valamint a Sajóvelezdről Vadna felé vezető út. A lezárt szakaszok a 26-os főúton át kerülhetők el. Sajóvelezdre csak Királd vagy Sajómercse felől lehet bejutni. Nem járható a 26-os főútról Sajókazára vezető összekötőút sem. Múcsony felé kell kerülni.

(A legfrissebb hírek itt)

A Sajógalgócba vezető utat is víz borítja, oda csak egy földúton lehet bejutni. Ugyancsak lezárták a Muhi és Köröm közötti utat, Muhi közelében. Az áradás miatt a komp sem közlekedik.

A Bódva megemelkedett vízszintje miatt a Komjáti és Tornabarakony közötti út egykilométeres szakaszát kellett lezárni, Bódvalenke, Tornaszentandrás és Tornabarakony település Hídvágardó felől közelíthető meg

(MTI)

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Újra a csúcson? Ezzel rukkolt elő a Huawei (x)
Hogyan lehet olcsóbban vásárolni kozmetikumot? Íme a titok! (x)
sajó áradás lezárt út Hernádszentandrás árvíz

www.blikk.hu/aktualis/belfold/hernadszentandras-arviz-eso-borsod/5mb8bvh

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?