nov 20, 2020
20 Views
0 0

Háromszáz fát adományoz Milánónak Giorgio Armani

Written by

Háromszáz fát adományoz Milánónak Giorgio Armani

Egy nagy erdősítési projekt keretében 300 fát adományoz Milánó városának az olasz divatpápa, Giorgio Armani. Divatcége ezzel a zöldterületek kialakítását támogatja, a tervek szerint a városba összesen 110 ezer fát ültetnek.

A 86 éves Armani elmondta, hogy így szeretné megköszönni mindazt, amit a várostól kapott. Tervei szerint hasonló kezdeményezéseket fog támogatni Londonban, New Yorkban és Tokióban is.

Armani 2010-ben már anyagilag támogatta egy Milánó központjában lévő tér átalakítását a zöldfelület kiépítésének finanszírozásával.

“Ezek olyan konkrét kezdeményezések, amelyek emberibbé teszik a várost” – mondta Armani a Corriere della Sera című milánói napilapnak adott, pénteken megjelent interjújában.

Armani a koronavírus miatti korlátozások idejét Lombardiában tölti, a Pavia megyében lévő kis faluban, Broniban lévő nyaralójában.

“Hiányzik Milánó és a korábbi zsúfolt életem. A természet azonban itt, Broniban békét és biztonságot ad nekem. A környezet iránti elkötelezettségnek az életprogramunk részének kellene lennie” – mondta a világhírű divattervező.

Milánóban 2009-ben kezdődtek a fatelepítési projektek. Akkoriban 90 ezer fát ültettek Claudio Abbado sztárkarmester számára a városban. Ez volt ugyanis a karmester által kért  szokatlan “honorárium”: ennek fejében tért vissza 2009 áprilisában 23 év után a milánói Scala élére.

atv.hu/MTI

Ajánlom

www.atv.hu/kulfold/20201120-haromszaz-fat-adomanyoz-milanonak-giorgio-armani

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?