máj 10, 2021
17 Views
0 0

Hamász: gyerekek is meghaltak a légicsapásokban

Written by

Legalább húsz halottja van a Jeruzsálem elleni palesztin rakétatámadásra válaszul, a Gázai övezet ellen végrehajtott izraeli légicsapásoknak, az áldozatok között kilenc gyermek van – közölték a gázai hatóságok.

A gázai övezeti egészségügy-minisztérium szerint a sebesültek száma hatvanöt. A palesztin beékelődést irányító Hamász iszlamista szervezet korábban azt közölte, hogy egyik parancsnoka is meghalt a támadásokban.

A Hamász ultimátumának lejárta után hétfő délután rakétákat lőttek Jeruzsálem irányába. A Hamász azért kezdett rakétatámadásokat Izrael ellen, mert az Al-Aksza mecset körüli délelőtti összecsapásokban izraeli rendőrök hatoltak be a Templomhegyre, ahol az összecsapásokban megsebesült 21 rendőr és 305 palesztin, akik közül a Vörös Félhold közlése szerint 228 embert különböző kórházakba szállítottak, és heten súlyos sérülést szenvedtek.

Az Egyesült Államok elítélte az Izrael ellen a Hamász által végrehajtott rakétatámadásokat, nyugalomra és a feszültség csökkentésére szólította fel a feleket.

Heiko Maas német külügyminiszter Twitter-üzenetében felszólította a szembenálló feleket, hogy kerüljék a konfliktus kiszélesítését, és a ömérsékletre intett.

Semmi sem indokolja az izraeli polgári lakosság elleni rakétatámadásokat, amelyek nem a konfliktus megoldásához, hanem annak újabb értelmetlen kiszélesedéséhez vezetnek – mutatott rá Maas.

António Guterres ENSZ-főtitkár Izraelt szólította fel arra, hogy tanusítson “maximális önmérsékletet”.

Recep Tayyip Erdogan török államfő Izraelt vádolta a konfliktusért, és a Jeruzsálemben történtek kapcsán “izraeli terrorról” beszélt.

Meg nem erősített sajtóértesülések szerint hamarosan összeül az ENSZ Biztonsági Tanácsa, hogy megvitassa a jeruzsálemi helyzetet.

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Infostart.hu · Külföld
banner

Vélemény, hozzászólás?