ápr 22, 2021
7 Views
0 0

Hamarosan civil rendőrök csaphatnak le a szabálytalan gyalogosokra

Written by

A Budapesti Autósok Közössége és a rendőrség közös együttműködési megállapodás megkötését tervezi: a jövőben gyorsabban eljuthatnak a civilek videói a rendőrséghez, ezáltal pedig jelentősen megnőhet a valószínűsége annak, hogy lesznek jogkövetkezményei az országúti ámokfutásoknak, a piroson áthajtásnak, és minden más közúti garázdaságnak, szabálytalanságnak és pofátlanságnak – idézte Berzai Zsolt alezredes, az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály Baleset-megelőzési Osztályának vezetőjének szavait a 24.hu.

(A legfrissebb hírek itt)

A járművel közlekedőkön kívül a szabálytalanul közlekedő gyalogosokra is rossz idők jönnek, a tervek szerint ugyanis májustól ők is találkozhatnak majd civil járókelőnek látszó gyalogos rendőrökkel. Berzai szerint a cél itt is az, hogy a szabályokat ne csak a rendőr jelenléte miatt tartsuk be.

Az intézkedést a túl sok halálos vagy súlyos sérülésekkel járó gyalogos baleset indokolja, mely sokszor a szabálytalan gyalogos hibájából következik be.

(Ez is érdekelheti: Itt az ország legveszélyesebb útszakaszainak feketelistája, a Balaton felé vezető út is szerepel rajta)

EXTRA AJÁNLÓ
Nem érdemes most lemaradnunk a Rossmann őrületes kedvezményeiről (x)
Ön mennyi idő alatt találna új munkát? Egy kutatás szerint a magyarok nem tudják erre a választ (x)

www.blikk.hu/aktualis/belfold/civil-rendor-testkamera-szabalytalan-gyalogos/9b231bz

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?