ápr 29, 2021
1 Views
0 0

Halmozta a szabálysértéseket

Written by

Nem megfelelően szállította rakományát, ezért ellenőrizék a rendőrök.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai 2021. április 28-án 11 óra 30 perc körül a 7-es számú főút, Székesfehérvárt elkerülő szakaszán figyeltek fel egy teherautóra, aminek a rakfelülete balra dőlt a nem megfelelően rögzített szállítmánya miatt.

A rendőrök a tehergépjárművet megállították és az ellenőrzés során számtalan hiányosságot tapasztaltak. A nem megfelelően rögzített járműkarosszéria elemek és más fémhulladékok mellett, a jármű bal oldali laprugója törött volt, az akkumulátorai nem voltak lerögzítve, a kipufogódobját egy dróttal rögzítették, a féktárcsák felülete tiszta rozsda volt, ezért feltételezhető, hogy nem működtek megfelelően, repedt volt a szélvédője, a fedélzeti menetíró készülékbe behelyezett adatrögzítő lapot már annyiszor használták, hogy abból a vezetési és pihenő időt nem lehetett megállapítani.

A járművezető az áruszállításról fuvarokmányokat bemutatni nem tudott, PAV és gépjárművezető képesítő igazolással nem rendelkezett, valamint a korábbi napokról sem tudott adatrögzítő lapokat a rendőröknek átadni.

Az egyenruhások a jármű továbbhaladását megtiltották és az elkövetett szabálysértések miatt a 66 éves férfival szemben közigazgatási eljárást kezdeményeztek.

www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/kozlekedesrendeszet/halmozta-a-szabalyserteseket-0

Komment írása

banner

Vélemény, hozzászólás?