jan 14, 2021
4 Views
0 0

Halálra ítélhetnek Ausztráliában egy Amerikából érkező galambot

Written by

Halál várhat Ausztráliában egy versenygalambra. A szelíd madár az Egyesült Államokból érkezett, 13 ezer kilométert megtéve szelte át a Csendes-óceánt, ám az ausztrál hatóságok szerint fenyegetést jelent az élelmiszerbiztonságra és a helyi madárvilágra.

A galamb december 26-án bukkant fel a Melbourne-ben élő Kevin Celli-Bird udvarán. A lábán lévő kék szalag alapján a férfinak sikerült kiderítenie, hogy a madár, amelyet Joe-nak nevezett el a megválasztott amerikai elnök után, egy Oregon állambeli versenyről tűnt el október 29-én.

A szakértők szerint Joe egy teherszállító hajó potyautasaként szelhette át a Csendes-óceánt.

A galamb nem csupán az ausztrál média, hanem a híresen szigorú ausztrál karanténhatóság figyelmét is felkeltette. Utóbbi fel is vette a kapcsolatot az állat gazdájával, Celli-Birddel, arra kérve a férfit, hogy fogja be a madarat.

Azt mondták, ha a madár Amerikából érkezett, aggódnak az esetleges madárbetegségek miatt

– mondta a férfi, hozzátéve, hogy azt az egy alkalmat leszámítva, amikor megnézte a galamb lábán lévő szalagot, nem sikerült megközelítenie az állatot. Celli-Bird szerint a karanténhatóság most egy hivatásos madárbefogó felfogadásán gondolkodik.

Az ügyben megszólalt a biológiai biztonságért felelős mezőgazdasági hatóság is, amely szerint a madár nem maradhat Ausztráliában, mert veszélyt jelenthet az ország élelmiszerbiztonságára és a vadon élő madarak populációira.

index.hu/mindekozben/poszt/2021/01/14/halalra_itelhetnek_ausztraliaban_egy_amerikabol_erkezo_galambot/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Index.hu · Mindeközben
banner

Vélemény, hozzászólás?