máj 31, 2021
8 Views
0 0

Halálos fenyegetéseket kap a politikai iszlámnak nekimenő osztrák miniszter

Written by

Komoly politikai vitát okoz egy kormányzati térkép, ami az ország iszlámhoz kötődő szervezeteit, személyeit mutatja.

Susanne Raab osztrák integrációs miniszter több fenyegetést kapott a politikai iszlám ellen meghirdetett program nyilvánosságra hozatala után – adta hírül az Oe24 televíziós hírcsatorna hétfőn az MTI szerint.

A konzervatív néppárti Raab múlt héten mutatta be a politikai iszlám elleni programot, aminek keretében nyilvánosságra hozták az ország iszlám-térképét. A térkép átfogó képet ad az Ausztriában tevékenykedő muzulmán szervezetekről, egyesületekről, hitközségekről és az őket képviselő fontosabb személyekről, illetve irányultságuk, kapcsolataik besorolásáról. Ezen kívül rávilágít egyes szervezetek összefonódásaira a politikai iszlám ideológiájával, szervezeteivel és hálózatával.

A miniszter azóta – elsősorban a közösségi médiában – több halálos fenyegetést is kapott. A minisztérium szóvivője elmondta, már értesítették az Alkotmányvédelmi és Terrorizmusellenes Szövetségi Hivatalt (BVT), és a rendőrség is nyomoz az ügyben.

Eközben a Muzulmán Ifjúság Ausztria (MJÖ), az osztrák iszlám hitközösség ifjúsági szervezete feljelentést helyezett kilátásba Raab ellen, mert szerintük az egyesületek nyilvánosságra hozatala „átlépett egy határt”.

Megosztó lépés?

Michael Ludwig, Bécs szociáldemokrata polgármestere is bírálta az iszlám-térképet, szerinte „ez nem az integrációt szolgálja, hanem megosztja a társadalmat”. Ludwig azt mondta, hogy ő a békés és egymás iránt tisztelettel megnyilvánuló együttélés híve.

Susanne Raab visszautasította a vádakat, sőt felrótta a polgármesternek, hogy „a tolerancia leple alatt struccpolitikát folytat, és nem vesz tudomást a valóságos problémákról.” Raab szerint a legfontosabb, hogy végre különbséget lehessen tenni a vallásukat békésen gyakorló muzulmánok hitközségei és egyesületei, valamint a radikálisan szélsőséges, a politikai iszlám befolyása alatt álló szervezetek között.

Ne a netes zaklatás legyen a megoldás!

Az ugyancsak néppárti Karl Nehammer belügyminiszter egy hétfői sajtótájékoztatón védelmébe vette az integrációs minisztert, és kifejtette, elfogadhatatlan, hogy „az ilyen halálos fenyegetések lassan mindennapossá válnak”.

Szerinte a rendőrség mindent bevet, hogy elejét vegye ezek elterjedésének. Elmondta, össztársadalmi párbeszédre van szükség, hogy a vitás kérdésekben és a különböző vélemények ütköztetésekor ne az erőszak és az internetes zaklatás legyen a megoldás, hanem a társadalmi érintkezések – beleértve a világhálót is – újra kulturált formában, a normalitás keretein belül történjenek.

24.hu/kulfold/2021/05/31/halalos-fenyegeteseket-kap-a-politikai-iszlamnak-nekimeno-osztrak-miniszter/

Komment írása

Article Categories:
24.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?