ápr 28, 2021
2 Views
0 0

Halálközeli élményekről mesélt a koronavírusos, korábbi világbajnok magasugró

Written by

Sjöberg két hétig volt lélegeztetőgépen, majdnem egy hónapot töltött a göteborgi Sahlgrenska kórházban. Az állapotáról fényképek is készültek, és elmondása szerint azért csináltatta ezeket, hogy másokkal is elhitesse, igenis komolyan kell venni a betegséget.

„Azért mutattam be a képeket, hogy meggyőzzem a kib.szott borsóagyuakat, akik megkérdőjelezték a Covid jelentőségét.”idézte a közösségi oldalát az Aftonbladet. –Körülbelül két hét után ébredtem fel az altatásból. Volt egy testem, de nem ismertem fel, az első néhány napban mozogni se nagyon tudtam, és iszonyatosan lefogytam.”

(A legfrissebb hírek itt)

Sjöberg még hozzátette, fulladásos állapotba került. Megértette, mit is jelent ez a betegség, halál közeli élményei voltak.

„Most már megértem, milyen közel jártam hozzá. Tisztelettel adózok mindenkinek, aki a kórházi idő alatt az ápolásommal foglalkozott.”

Az egykori atlétát most is felidegesítik azok a hangok, amelyek nem adnak elég tiszteletet a koronavírusnak. Sjöberg 15 kilót fogyott a kórházban, sokáig étvágytalansággal is küzdött, mire visszanyerte régi önmagát.

Vannak olyan seggfejek, akik tagadják a járványt. Beszélgettem a kórházban dolgozókkal, annyit dolgoznak, mint az állatok, igazi hősök, akik nem érdemlik meg ezt a hozzáállást. Nagyon sok az idióta, akik könnyen túljutottak rajta azt mondják, hogy nem is komoly dolog ez.”

A most 56 éves, svéd magasugró 1985-ben, Párizsban lett világbajnok, fedettpályás világbajnoki címe is van. Négyszer nyert Európa-bajnokságot. Az 1984-es, Los Angeles-i és az 1992-es, barcelonai olimpián második, 1988-ban, Szöulban harmadik lett az olimpián. 1987. június 30-án, Stockholmban, 242 centiméterre állította be a világcsúcsot, amit egészen következő év szeptemberéig tartott. Ez a rekord most 245 centi, amit 1993 óta a kubai Javier Sotomayor őriz.

www.blikk.hu/sport/egyeni/atletika-patrik-sjoberg-koronavirus/pctf2mj

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?