okt 14, 2020
28 Views
0 0

Hajnal is várja a Barca elleni BL-csatát; Ungvári új célok után néz

Written by


Hirdetés

Október közepétől a karácsonyig tartó időszakig nem kevesebb mint 17  tétmérkőzést játszik a Ferencváros labdarúgócsapata. Jogos a kérdés: vajon bírja-e majd a tempót a társaság? Hajnal Tamás, a Fradi sportmenedzsere a lapunknak adott interjúban elmondta, ez valóban hihetetlenül nagy terhelés, olyan, amilyenben még sohasem volt része a futballistáknak. És akkor ott vannak még azok a játékosok, akikre hazájuk válogatottjában is számítanak. A sportvezető reméli, hogy sikerül tisztes eredményeket elérni a Bajnokok Ligája csoportkörében, de azt sem titkolta, hogy a fókuszban a magyar bajnokság van.

A cselgáncsozó olimpiai ezüstérmes Ungvári Miklós gyakran kapja magát azon, hogy nosztalgiázik. Ha az idén megrendezték volna a tokiói olimpiát, lapunk már egy visszavonult sportolót kérdezhetett volna, de a koronavírus még adott neki egy évet, hogy – ha a járvány is úgy akarja – megélhesse pályafutása utolsó Európa- és világbajnokságát, s talán az utolsó olimpiáját is. A csütörtökön 40 éves sportember visszaemlékezett a kezdetekre, a 2002-ben megnyert első Eb-re, s arról is beszélt, miért nehéz elengedni az olimpiát, s miként zajlottak a nevezetes Ungi-bulik.

Egy közelmúltban végzett brit kutatás szerint az agyi és idegrendszeri eredetű betegségek kockázata a futballistáknál nagyobb, mint az átlagembereknél. A vizsgálat az agykárosodások elsődleges okának a fejelést tartja. A betegség a sportág legendáit sem kíméli. A hírek szerint Tóth József a Pécs, az Újpesti Dózsa és az MTK 56-szoros válogatott labdarúgója, az 1978-as és 1982-es vb résztvevője, illetve pécsi játékostársa, a Vasas és a francia Montpellier korábbi 26-szoros válogatottja, 1978-as vb-résztvevő Zombori Sándor is hasonló problémával küzd. Rájuk is figyelnünk kellene, még ha nem is szorulnak direkt anyagi támogatásra.

www.nemzetisport.hu/bajnokok_ligaja/hajnal-is-varja-a-barca-elleni-bl-csatat-ungvari-uj-celok-utan-nez-2789625

Komment írása

Article Categories:
nemzetisport
banner

Vélemény, hozzászólás?