febr 23, 2021
2 Views
0 0

Hajdú-Bihar megyében megszűnhet a baleseti ellátás

Written by

Megszűnhet a baleseti ellátás Hajdú-Bihar megyében, értesült a Népszava. A megyei centrum orvosai ugyanis azonnali egyeztetést követelnek, ennek hiányában pedig nem írják alá március elsejétől a munkaszerződésüket, olvasható a Debreceni Klinikai Központ elnökének, Szabó Zoltánnak, és a centrum gazdasági alelnökének, Ónodi-Szűcs Zoltánnak írt levelükben. Mindezzel

megszűnhet a Hajdú-Bihar megyei traumatológiai ellátás.

A traumatológusok kifogásolják ugyanis, miszerint új bérük megállapításánál a Magyar Traumatológus Társaság ajánlásait figyelmen kívül hagyták. Levelükben továbbá megjegyzik: a munkaszerződés 3. pontja rögzíti az önként vállalt többletmunkáért járó díjazást az országos kórház-főigazgató utasításának megfelelően, ezzel pedig szakmájuk nem tud egyetérteni.

A társaság 2019-ben hosszas nyomásgyakorlásra érte el, hogy javítsanak a baleseti ellátás finanszírozásán, illetve a feladatot végzők munkabérét is növelte a kormányzat: évi mintegy 23 milliárdos többletforrást biztosítottak erre a célra. Volt olyan traumatológus, akinek így több százezer forinttal emelkedett a jövedelme. Az új szolgálati jogviszonnyal ugyan nőtt az általános orvosbér, azonban ezen juttatást olybá tűnik, elveszítenék a traumatológusok.

alfahir.hu/2021/02/23/traumatologia_hajdubihar_megye_baleseti_ellatas_ber

Komment írása

Article Categories:
alfahír
banner

Vélemény, hozzászólás?