okt 18, 2020
3 Views
0 0

Hadházyék újra akcióba lendülnek a közmédia ellen

Written by

A Hadházy–Szél párost is megcsapta a forró ősz szele: a két független országgyűlési képviselő demonstrációt szervez október 23-ra a közmédia Kunigunda utcai épülete elé, ahol autókkal akarják blokád alá venni az MTVA-székházat, hogy akárcsak az ’56-os forradalmárok, ők is fellépjenek a „hazugságot árasztó propaganda” működése, valamint a lejáratás és a gyűlöletkeltés ellen. A Facebookon közzétett felhívás népszerűsége alacsonynak mondható, ugyanis eddig mindössze 731 ember jelezte, hogy részt venne a jövő pénteki eseményen.

Hadházy Ákos bejegyzéseiből kiderül, hogy a kezdeményezés egyik apropóját az MTVA vezérigazgatójának, Papp Dánielnek a levele adta, amelyben rögzíti, hogy a közmédiában zajló munkafolyamatokat érintő kérdésekről elsősorban írásban kell tájékoztatni a parlamenti képviselőket, a személyes felvilágosításra pedig – miképpen az országgyűlési törvény is kimondja – előre egyeztetett módon és időpontban kerülhet sor. Amennyiben a személyes találkozón a képviselő megsérti a működésre vonatkozó szabályokat, a látogatás megszakad és a képviselő épületben való tartózkodásra jogosulatlanná válik – írja a lap.

Az MTVA-székház vezetősége azért fogalmazta meg ezeket a pontokat, mert

az elmúlt két évben az ellenzéki politikusok egy része botrányos, országgyűlési képviselőhöz méltatlan magatartást tanúsítva űzött hobbit abból, hogy a közmédia épületében randalírozott, megzavarva ezáltal a műsorrendet és a televízió munkatársainak munkavégzését is.

Hadházyék 2018 decemberében rendeztek először jelenetet az MTVA-székházban, amikor a munka törvénykönyvének módosítása kapcsán akartak egy petíciót beolvasni. Az ellenzéki képviselők az éjszakát a székházban töltötték, és telefonjaikkal minden történést folyamatosan közvetítettek, megmutatva az ott dolgozók arcát, adatait, valamint az intézmény belső tereit is. Emellett folyamatosan a biztonsági őröket provokálták, Stummer János hamis tűzriadót csinált, sőt, az MTVA munkatársait azzal is megfenyegették, hogy amennyiben nem teljesül a kívánságuk, akkor az utcáról bejövő több ezer dühös emberrel kell számolniuk

 – emlékeztetett a Magyar Nemzet.

A teljes cikk ITT olvasható.

Magyar Nemzet

hirtv.hu/ahirtvhirei/hadhazyek-ujra-akcioba-lendulnek-a-kozmedia-ellen-2510169?utm_source=feed&utm_medium=rss

Komment írása

Article Categories:
hírtv
banner

Vélemény, hozzászólás?