ápr 27, 2021
7 Views
0 0

Hadházy a közérdekű vagyonkezelő alapítványokról: “Talán aminek még valami értelme is van, az EU Jogállami Mechanizmusának elindítását kezdeményezni”

Written by

Hadházy a közérdekű vagyonkezelő alapítványokról: “Talán aminek még valami értelme is van, az EU Jogállami Mechanizmusának elindítását kezdeményezni”

A független országgyűlési képviselő Facebook posztjában reagált arra, hogy az Országgyűlés ezen a napon mintegy ezermilliárd forintnyi közvagyonról hoz döntést.

Hadházy a közérdekű vagyonkezelő alapítványokról: "Talán aminek még valami értelme is van, az EU Jogállami Mechanizmusának elindítását kezdeményezni"

Hadházy úgy gondolja, ugyan lehetne még közös ellenzéki sajtótájékoztatót tartani, vagy Áder Jánoshoz fordulni, de már csak az EU Jogállami Mechanizmusának elindítását van értelme kezdeményezni az ügyben.

“Az „alapítványok” kuratóriuma az ingyen kapott javakkal azt csinál, amit akar, akár bagóért el is adhatják “egy gázszerelőnek”. Alig esik róla szó: a mai törvényjavaslat lehetőséget ad arra, hogy az ingyen(!) kapott vagyon eladásánál az állam elővásárlási joggal éljen (vagyis pénzért visszavegye a saját tulajdonát!), de ha 90 napig nem jelentkezik a meghirdetett vagyonelemért, akkor viheti bárki. Akár a “Gázszerelő”. Akár két fillérért – az állam, illetve a nép által választott mindenkori vezetők többé nem szólhatnak bele a gazdálkodásba” – írja felháborodva posztjában.

Lázár János ma ráteszi a kezét a mezőhegyesi ménesbirtokra. De nem csak ezt a koronaékszert veszti el egy tollvonással a…

Közzétette: Hadházy Ákos – 2021. április 26., hétfő

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210427-hadhazy-a-kozerdeku-vagyonkezelo-alapitvanyokrol-talan-aminek-meg-valami-ertelme-is-van-az-eu-jogallami-mechanizmusanak-elinditasat-kezdemenyezni

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?