máj 28, 2021
24 Views
0 0

Háború tombol a jövőben: Chris Pratten múlik a világ sorsa az Amazon első nagyszabású sci-fi filmjében

Written by

„A Tomorrow War lesz mindenki új kedvenc filmje, ebben biztos vagyok. A legjobb benne pedig, hogy otthon, a tévé elé bekuckózva, a kipattogtatott popcornnal az ölben lehet majd megnézni, a legnagyobb kényelemben” – írta korábban az Amazon új sci-fijének főszereplője, Chris Pratt, akit a legtöbben a Marvel Filmes Univerzumának Űrlordjaként ismerhetnek.

(A legfrissebb hírek itt)

A produkció első rendes előzetese nemrég látott napvilágot, mely tényleg elég erősen kezd, hiszen az látható benne, ahogy a világ éppen a focivébét nézi a tévében, amikor a meccs félbeszakad és a pálya közepén katonák jelennek meg a jövőből, akik közlik: hamarosan kipusztul az emberiség, kivéve, ha az életerős férfiak felkelnek a kanapéról és segítenek. A világ nagy slamasztikában van, a küzdelem az idegen lényekkel ugyanis már évtizedek óta tart a jövőben.

Chris Pratt egy Dan Forester nevű ex-katonát játszik a Tomorrow Warban, aki minden erejével a lányát védené, ezért amikor beválogatják a seregbe, elmegy 30 évvel a jövőbe megvívni a küzdelmet. A film érdekes egyvelegnek tűnik, ám nagy kérdés, hogy újat tud-e majd mutatni a háborús sci-fi filmek műfajában, amelyben ott volt a Star Wars hagyományaival szakító, nagyon kemény Zsivány Egyes és a Tom Cruise főszereplésével készült A holnap határa, melyben egy, időhurokba ragadt futurisztikus katonával ismerkedhettünk meg.

Íme, a Tomorrow War első trailere:

A Tomorrow War rendezője az a Chris McKay, aki korábban a Lego Batman – A filmet is jegyezte, a kreatív szakembernek ez lesz az első élőszereplős alkotása, melynél a direktori székbe ül. A produkciót eredetileg a Paramount Pictures mutatta volna be a mozivásznakon tavaly karácsonykor, ám a koronavírus-járvány miatt először elhalasztották a premiert, majd 200 millió dollárért inkább eladták a vetítési jogokat az Amazonnak. Így a Tomorrow War csak és kizárólag a streaming-óriás kínálatában lesz elérhető, július 2-től.

A produkció igazi sztárszereposztással érkezik, látható lesz benne J.K. Simmons (Pókember, Whiplash, Képmás), aki Pratt karakterének elidegenedett apját játssza, de egy zseniális és az emberiség történelmét átírni igyekvő tudós szerepében felbukkan a legutóbb A szolgálólány meséjében látott Yvonne Strahovski és a netflixes GLOW sztárja, Betty Gilpin is.

Nem ez az első mozifilm, ami elkerüli a nagyvásznakat

Az elmúlt hónapokban a koronavírus-járvány miatt számos nagyszabású film kerülte el a mozivásznakat, nem a Tomorrow War az első a sorban. ott volt például az Artemis Fowl, a Disney fiatal felnőtteknek szánt tudományos kalandfilmje, amelyet Amerikában kizárólag a Disney+-on, hazánkban pedig az HBO GO-n tettek elérhetővé.

A Warner Bros a Netflixnek adta el az Enola Holmes jogait, ahelyett, hogy a filmszínházakba érkezett volna a Millie Bobby Brown (Stranger Things) főszereplésével készített produkció, melyben Sherlock Holmes (Henry Cavill) okos kishúga indult eltűnt anyja keresésére egy olyan világban, ahol a nők helyzete nem volt épp a legjobb. Az Amazon Prime-on bemutatott Amerikába jöttem 2. ugyancsak elkerülte végül a mozikat és streaming-premiert kapott, a Michael B. Jordan főszereplésével készített akciófilmhez, a Bűntudat nélkülhöz hasonlóan.

(Ez is érdekelheti: Fergeteges gyereknap a Netflix-szel? Mondj rá igent!)

Terjeszkedik az Amazon

Az óriáscég nemrég azzal került a hírekbe, hogy 8,45 milliárd dollárért felvásárolták az MGM (Metro-Goldwyn-Mayer) stúdiót. Az 1924-ben alapított MGM katalógusában több mint 4 ezer film és 17 ezer tévésorozat található meg, amelyekkel az Amazon célja, hogy online videótárának egy hatalmas lökést adjon.

A filmstúdióhoz olyan franchise-ok tartoznak, mint a Rocky, a James Bond, a Robotzsaru, a Fargo, A szolgálólány meséje, a Vikingek, vagy épp a Csillagkapu.


www.blikk.hu/streaming/tomorrow-war-sci-fi-haboru-film-chris-pratt-trailer/ke5zlvl

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?