máj 11, 2021
19 Views
0 0

Hableány-ügy: Az ügyvéd szerint a védelem csak húzza az időt

Written by

Hableány-ügy: Az ügyvéd szerint a védelem csak húzza az időt

A Hableány elhunyt kapitányának családját képviselő ügyvéd szerint az ügy mindenki számára egyértelmű, a védelem azonban olyan bizonyítási indítványokkal húzza az időt, melyek egy része véleménye szerint nem releváns annak vonatkozásában, hogy mi történt például a balesettel összefüggésben.

Soha akkora kártérítést nem követeltek még Magyarországon, mint amennyi a Hableány-katasztrófáját túlélő 7 koreai és a 26 elhunyt koreai családja követel: összesen 4 milliárd 300 millió forintot, mindkét hajó üzemeltetőjétől. A keresetet a napokban nyújtották meg a törvényszékhez.

Gulyás Krisztián, a Hableány kapitányának ügyvédje az ATV Start című műsorában azt mondta, ez 60 millió forintra jön ki per fő, ami pedig átfedésben van a veronai buszbaleset kapcsán peren kívül kifizetett összegekkel.

A járványügyi helyzet egyébként rányomta a bélyegét az eljárás lefolyására – árulta el Gulyás –: tavaly mindössze 2-3 bírósági tárgyalást tudtak megtartani. Jelenleg a szakértők meghallgatásánál tartanak, legutóbb pedig kamerafelvételek tekintettek meg és elemeztek.

A védelemnek nagyon sok bizonyítási indítványa van, melyeknek egy része az ügyvéd – és sok más résztvevő – szerint nem releváns annak vonatkozásában, hogy mi történt például a balesettel összefüggésben.

„Arra megy rá a védelem, hogy vizsgálják meg a hajó testét, a fenéklemez vastagságát, ami semmilyen összefüggésben nincsen a balesettel, de arra nagyon jó, hogy elhúzzák vele az időt” – vélekedett Gulyás, aki szerint mindenki számára egyértelmű az ügy, a védelem ezt szeretné nem egyértelművé tenni.

Az ügyvéd elmondása szerint a Viking azt próbálja bebizonyítani, hogy maximum csak nagyon kicsi részfelelősségük van a balesetben, Gulyás viszont úgy véli, kizárólag az övék minden felelősség. „És a mai napig még csak egy részvétnyilvánító üzenetre sem futotta tőlük” – jegyezte meg az ügyvéd. A Viking kapitányára az ügyészség kilenc évet kért, és jelenleg házi őrizetben van.

Gulyásék egyébként 2019-ben 35 milliós kártérítést kértek a Panoráma Deck Kft.-től, az ügyvéd azonban most elmondta: az összeg végül nem került megtérítésre, és azóta teljes mértékben okafogyottá is vált.

Milliárdos összeget követelnek a Hableány-katasztrófa koreai túlélői

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210511-hableany-ugy-az-ugyved-szerint-a-vedelem-csak-huzz-az-idot

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?