máj 26, 2021
13 Views
0 0

Ha ez igaz, akkor nagyon fura módon üzent a kormány Karácsonynak

Written by

Egy, a főpolgármesterhez közeli informátor állítja, egy papírlapot toltak Karácsony elé azzal a felszólítással, hogy írja rá, mennyit kér azért, hogy ne induljon miniszerelnök-jelöltként a választáson.

Karácsony a Telexnek adott interjújában már megemlítette, hogy a kormánypártok politikusai több ízben is próbálták eltántorítani attól, hogy elinduljon Orbán Viktor ellen, most a Blikknek nyilakozó forrás azt állítja, egy tárgyaláson úgy egy hónapja a főpolgármester elé toltak egy papírdarabot azzal, hogy írja fel, mennyibe kerül, hogy ne induljon. 

„Volt olyan megkeresés nem is olyan régen, hogy üzentek a kormány legfelsőbb köreiből: mondjam meg, mit kérek azért, hogy ne induljak” – állította Karácsony. 

A főpolgármester szerényen csak annyit írt fel a lapra: „ne legyetek ilyen gonoszak”. Ezzel a mondatával pedig elsősorban az önkormányzati bevételekre és hatáskörökre elvonására utalt, mellyel úgy véli a kormány a főváros működését is veszélyeztetheti. Arról, hogy kik keresték meg, és az említett papírt ki rakta elé, nem árulták el, sem azt, hogy milyen tárgyalás keretében történt ez. Valószínűsíthető ugyanakkor, hogy a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa egyik ülésén történhetett, Karácsony ugyanis ott szokott hivatalos keretek között kormánypárti politikusokkal találkozni.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ mindössze két mondatban reagált: „Karácsony Gergely az utóbbi hetekben zavartan hazudozik, mióta kiderült, egy szót sem tud angolul, pedig önéletrajzában még az ellenkezőjét állította. Nyilvánvalóan most is a nyelvvizsgabotrányáról szeretné elterelni a figyelmet.”

Kiszelly Zoltán politológus szerint kormánypártoknak van okuk tartani Karácsonytól.

“Ha egyáltalán történt ilyesmi, az nem nevezhető szokványosnak” – fejezte ki kételyeit szakértő. Majd hozzátette: “De tény, hogy Karácsony veszélyesebb lehet Dobrev Kláránál vagy Jakab Péternél, mivel mérsékeltebb álláspontot képvisel, mint a DK-s vagy a jobbikos politikus, így több embert meg tud szólítani. Dobrev Orbán Viktor ellenpólusaként határozza meg magát, Jakab harcos kiállással próbál figyelmet és ismertséget szerezni, Karácsony azonban főpolgármesterként már ismert politikus, nincs szüksége szélsőségesebb megnyilvánulásokra” – állítja.

atv.hu

Karácsony fellép a Fudan egyetemmel szemben

Ajánlom www.atv.hu/belfold/20210526-ha-ez-igaz-akkor-nagyon-fura-modon-uzent-a-kormany-karacsonynak

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?