jún 11, 2021
7 Views
0 0

Ha a válogatott pontot szerez az Eb-n, legyen másnap szabadnap -nyílt levél Orbán Viktornak

Written by

Bencsik János országgyűlési képviselő nyílt levele alább olvasható:

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Ön közismerten nagy futballrajongó, ezért pontosan tudja, mit jelent nagyon sok honfitársunk számára az a tény, hogy válogatottunk újra labdarúgó-világversenyen szerepelhet és érhet el sikereket. Mint az köztudott, az idei Európa-bajnokságon hazánk nemzeti tizenegye a világsztárokat soraiban tudó, címvédő portugálokkal, a világbajnok Franciaországgal és az örök esélyes Németországgal került egy csoportba, amit sokan hívnak már most is halálcsoportnak.

Azt hiszem egyetérthetünk abban, hogy ha ezen válogatottak ellen akár csupán egyetlen pontot is elérnénk, azaz legalább döntetlen játszanánk, Budapest utcáit joggal lepné el ismét egy 2016-oshoz hasonló, önfeledten ünneplő tömeg.

Sport- és fociszerető emberként meggyőződésem, hogy a labdarúgás nekünk, magyaroknak több, mint gomba módra szaporodó stadionok, eltérített tao-támogatások vagy túlfizetett focisták keltette botrányok.

Ezért a Polgári Válasz elnökeként arra teszek javaslatot, hogy a kormány hozzon olyan rendelkezést, miszerint amennyiben a magyar válogatott a 2021-es Európa-bajnokságon játszott meccsei során, a csoportkörben pontot szerez, az adott meccset követő nap legyen szabadnap. Ez praktikusan két találkozónkat érintheti, a június 15-i portugál-magyar meccset, illetve a június 23-i Németország-Magyarország találkozót.

Bízok mielőbbi intézkedésében!

Tisztelettel üdvözli:

Bencsik János

a Polgári Válasz elnöke

A politikus magyar válogatott mezben, videót is megosztott a bejelentéséről:

www.blikk.hu/sport/eb-2021/eb-2021-magyar-valogatott-pontszerzes-szabadnap-bencsik-janos/mg2rqgt

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?