nov 21, 2020
1 Views
0 0

Gyurcsányék fikázzák az orosz vakcinát, de hasznot húznának belőle – már készül az újabb politikai hecckampány

Written by

Gyurcsányék fikázzák az orosz vakcinát, de hasznot húznának belőle – már készül az újabb politikai hecckampány

Gyurcsányék újabb mélypontot értek el a koronavírus-járvány hazai megjelenése óta. Míg tavasszal minden tekintetben gátolták az ország sikeres védekezését, a második hullám idején a megoldást kínáló vakcinát szeretnék felhasználni saját aljas, kormánybuktató politikai céljaikhoz. A készülőfélben lévő hecckampányhoz most éppen a nagyközönség véleményét kérik ki online kérdőív formájában, ami túl azon, hogy a DK számára messzemenőkig alkalmas lehet a választói adathalászatra, még azt az életveszélyes sugalmazást is erősíti, hogy egyes vakcinák a fejlesztő országok politikai berendezkedései miatt kevésbé lennének megbízhatóak.

Gyurcsányék legújabb szellemi ámokfutását a gödi ellenzéki botrányokat minden jel szerint háta mögött hagyni akaró Rónai Sándor, a párt EP-képviselője jelentette be online sajtótájékoztató formájában. A jól megszokott gyurcsányista képmutatás archetípusaként Rónai öblös putyinozásba kezdett a Szijjártó Péter által bejelentett orosz oltóanyag Magyarországra érkezése kapcsán. A fletóisták szokása nagyvonalúan megfeledkezni arról a körülményről, hogy csupán Gyurcsány Ferenc mutatott akkora őszinte odaadást Putyinért, hogy az európai vezetők közül egyedüliként fogadja – regnálása idején – saját otthonában Oroszország első emberét. Napjainkban pedig kétely nélkül mennek neki mindennek, aminek bármi köze van az Orosz Föderációhoz, így az orosz fejlesztésű vakcinának is.

NETTÓ VESZÉLYEZTETÉS

A DK ugyanis minden eddig megmaradt morális és politikai vörös vonalat átlépett, amikor csütörtök este elindította online konzultációját a koronavírus kezelésére szolgáló vakcinák témájában. Nehéz pontosan behatárolni, hogy melyik forgatókönyv a valószínűbb. Egyfelől a szélsőséges hatalomvágytól fűtött alakulat dönthetett úgy, hogy a szokásos dafke Orbán-ellenes retorikát emeli újabb szintre, szokás szerint figyelmen kívül hagyva a józan ész és mindennemű moralitás sugallatát. Másfelől feltehető a kérdés, hogy vajon kinek áll még érdekében egyes vakcinák lejáratása a közvélemény és a nyilvánosság előtt… Annyi bizonyos, hogy a magyar emberek érdeke aligha lehet a félelem és a politika belesodrása az egészségszakmai döntéshozásba. A DK pedig nem is rejti véka alá a kérdőívnek álcázott politikai akció valódi célját, ami nem más, mint az emberek manipulálása a reménybeli vakcina kérdésében. Az “üzenjük Orbánnak: ne végezzen emberkísérletet a magyar embereken” vagy “az Orbán-kormány eddig a kínai és az orosz vakcina felé nyitott a leginkább” jellegű mondatokra a legkevésbé sem vetül az objektivitás igényének látszata és a szándék az emberek véleményének megismerésére.

A KIINDULÓPONT IS HAZUGSÁG

Nem politikai kérdés a vakcina, hanem egészségügyi kérdés, hiszen életeket kell megmenteni

– nyilatkozta nemrég a miniszterelnök, aki leszögezte, hogy a nyugati fejlesztésekből hazánk már mintegy 12 millió adagot kötött le eddig. A többi fejlesztésről szólva kiemelte, hogy a lényeg az időfaktor és a gyorsaság, hiszen a lakosságnak mielőbb szüksége van a koronavírussal szembeni védelemre. Leszögezte ugyanakkor, hogy a magyar emberek számára kizárólag olyan vakcinát tesznek hozzáférhetővé, amely garantáltan biztonságos és hatékony.

GYURCSÁNYÉK A MOMENTUM TÉMÁJÁT LOPHATJÁK

Bár azt hihetnénk, hogy a DK-nak ez a szánalmas húzása a tipikus gyurcsányista sárdobálós politikai kultúra feneketlen mélységéből előbuggyanó elszigetelt felvetés, de valójában egy diszkrét politikai lopás szemtanúi lehetünk. A Momentum ugyanis a maga elég karaktertelen és vérszegény hangján már éppen kezdett beleállni a vakcina témájába – Fekete-Győr András még videót is szentelt a felvetésnek –, de úgy tűnik, a kanyarban előzés tekintetében Ferenc testvér régi motorosai rutinosabbnak bizonyultak. Mindeközben pedig az összellenzéki színvonalat tovább árnyalja az a körülmény is, hogy a koronavírus hazai koronázatlan vámszedőjeként elhíresült kamuvideós Korózs Lajostól gyakorlatilag az elvtársak és politikai szövetségesek egyike sem határolódik el.

Ha pedig azt hinnénk, hogy ezt már nem lehet tetézni, érdemes belepillantani a DK ominózus kérdőívébe, amelyet áttekintve inkább az adathalászat jeleire bukkanunk, mintsem bármilyen más releváns cél megtestesülésére. Így jut a párt olyan személyes adatokhoz, mint a kitöltő neve, születési dátuma, e-mail címe, telefonszáma és lakcíme.

Fotó: MTI

#wpdevar_comment_4 span,#wpdevar_comment_4 iframe{width:100% !important;} pestisracok.hu/gyurcsanyek-fikazzak-az-orosz-vakcinat-de-is-hasznot-huznanak-belole-mar-keszul-az-ujabb-politikai-hecckampany/

Komment írása

Article Categories:
pestisracok
banner

Vélemény, hozzászólás?