máj 31, 2021
8 Views
0 0

Gyurcsány az ellenzék ellenzékének nevezte a kormányt

Written by

„Mi lenne, ha kormányoznának?” – tette fel a kérdést napirend előtti felszólalásában a DK elnöke.

Gyurcsány Ferenc az ellenzék ellenzékének nevezte a kormányt, amely szerinte jó ideje nem tud mással foglalkozni, mint az ellenzék politikai vezetőivel. A Demokratikus Koalíció elnöke szerint a miniszterelnök „gyáván távol marad” a vita lehetőségétől. Arról is beszélt, hogy a Fidesz kormány valójában nem is kormány, hanem az ellenzék ellenzéke.

Mi lenne, ha kormányoznának? – tette fel a kérdést, majd azt is firtatta, a kormány megbeszélte-e a nemzettel, hogy a Kínai Kommunista Párt befolyása alatt álló egyetemet hoz az országba, vagy hogy privatizálja az egyetemeket, vagy hogy akar-e új atomerőművet. Hangsúlyozta, nem akar Magyarország sem Kína, sem Oroszország gyarmata lenni.

A politikus szerint a kormánypártok inkább azzal foglalkoznak, hogy a ficsúr jelző sérti-e az Országgyűlés méltóságát. “Ez nagyon lent van” – fogalmazott.

„Ha ellenzékben akarnak lenni, ott lesznek. Menjenek ellenzékbe, oda fognak kerülni”

 – zárta felszólalását Gyurcsány. 

Hozzátette: a kormánypártok inkább arról beszélgetnek, kinek ki az apja, a férje, azaz családfakutatással foglalkoznak. Azt is kifogásolta, hogy

a Fidesz-KDNP hatalomban tartott kilenc évig egy főpolgármestert, “aki meg sem tudott nyikkanni egyetlen nyelven sem”, most mégis azzal foglalkoznak, a jelenlegi főpolgármesternek, Karácsony Gergelynek milyen a nyelvtudása. “Jobb, mint a miniszterelnök-helyettesnek, ha jól látom, aki vadászatban kitűnő, egyébként pedig szégyent hoz nemzetére” 

– mondta.

Dömötör: ez simlisség

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára közölte, nem az a probléma, hogy valaki nem beszél valamilyen nyelvet, hanem az, hogy ha azt mondja, hogy beszél, aztán lebukik azzal, hogy nem beszél. Ez simlisség, ami egy miniszterelnök-jelölt esetében nem fér bele – hangoztatta. Az elmúlt időszak döntéseivel cáfolta azt a vádat, hogy a kormány nem végzi a dolgát. Közölte azt is, amikor Gyurcsány Ferenc volt a kormányfő, ugyanúgy támogatta a magyar-kínai felsőoktatási együttműködést. Világos beszédnek nevezte, hogy a DK-elnök politikai küzdelemre hívta ki a miniszterelnököt. Ugyanakkor nem tartotta jó fejleménynek, hogy 15 évvel az őszödi beszéd után még mindig Gyurcsány Ferenc a vezető a baloldalon. A koronavírus-járvány idején képviselt baloldali magatartást úgy értékelte: bármikor bármilyen ügyben képesek rárontani saját országukra, ha hatalmi megfontolásaik úgy kívánják.

Závecz: Az ellenzéki szavazók túlléptek a Gyurcsány-kérdésen 

atv.hu

Ajánlom www.atv.hu/belfold/20210531-gyurcsany-az-ellenzek-ellenzekenek-nevezte-a-kormanyt

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?