máj 1, 2021
21 Views
0 0

Győzelem végre drukkerek előtt, ráadásul az Üllői úton, mi kell még? – Ferencváros-Mezőkövesd 2:1

Written by

Győzelem végre drukkerek előtt, ráadásul az Üllői úton, mi kell még? – Ferencváros-Mezőkövesd 2:1

Harcias csatában sikerült bizonyítania a Ferencváros csapatának, hogy nem véletlenül nyerték meg a bajnokságot. Az első félidőt remekül kezdték és Tokmac találatával meg is szerezték a vezetést a hazaiak. Azonban a félidőben szépen egyberakta csapatát Pintér Attila, és remek támadásokkal hozták zavarba a Fradi védelmet. A második félidő közepén már sikerült az egyenlítés is, de Tokmac újra betalált a mérkőzés utolsó perceiben, így a Ferencváros győzelemmel ajándékozta meg a hazai közönséget.

Rendkívüli nap lett a május elseje és ez nem a munka ünnepének szól, sokkal inkább az újranyitást kell és lehetett ünnepelni. A Fradi azon kevés csapat közé tartozik, amely a mai estén megnyithatta stadionját a szurkolók előtt. 3627 néző vett részt a meccsen. Védettségi igazolvánnyal lehetett a helyszínre jegyet váltani, azonban a Nemzet Hősei, az egészségügyi dolgozók, rendvédelmiek ez alól kivételek voltak. A hangulat parázs volt már a meccs előtti percekben is, mindenki mosolygott, jól érezte magát és cseppet sem lehetett észrevenni, hogy ez már egy amolyan tét nélküli találkozó. A közönség vastapssal fogadta a bajnokcsapatot és az edzők sem a mindegy-mindegy alapon készítették fel a csapataikat a mai mérkőzésre.

Nagyon fontos, hogy itt vannak a szurkolók, mert megérdemlik a játékosok, és emiatt biztosan nagyon jó meccset fogunk ma látni. Nincsen már szükségünk további pontokra, de a közönség jelenléte elég motiváció lesz számunkra

– nyilatkozta a találkozót megelőzően Szerhij Rebrov, a Ferencváros trénere.

Ferencvárosi szurkolók a lelátón a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában játszott Ferencvárosi TC – Mezőkövesd Zsóry FC mérkőzés előtt a Groupama Arénában 2021. május 1-jén. A beoltottak számának növekedésével életbe lépett új szabályok értelmében a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára megnyíltak a koronavírus-járvány miatt bezárt vendéglátóhelyek belső terei, a szállodák, a szabadidős létesítmények, állatkertek, múzeumok, mozik, színházak, edzőtermek és sportesemények, és ezeket a helyeket rokon kíséretében kiskorúak is látogathatják.
MTI/Mónus Márton

A bajnokság még tart és minden meccsen a maximumot kell nyújtani. Bebiztosítottuk a bent maradást, ami egy óriási dolog, de a Fradi ellen jól kell játszani. Odatesszük magunkat és minél jobb eredményt szeretnénk elérni

– mondta a sajtó kérdésére Pintér Attila a Mezőkövesd vezető edzője.

ERŐS HAZAI KEZDÉS

Rögtön az első perc végén Tokmac már a kapura tudta fejelni Lovrencsics beadását, ami sejtette, hogy tetszik a hazai csapatnak, hogy ezúttal nem üresek a lelátók. Szappanos kapus azonban jól fogta meg a norvég fejesét, csapata az első percekben még nem tudta irányítani a játékot, a Fradi ugyanis jól tartotta a labdát.

A tizedik percben már Isael alakít ki magának helyzetet, de túl lőtte a hosszú sarkot, mindenesetre Rebrov csapata nem feledte az előző 2-2-es döntetlennel zárult meccset, ez biztos. Óriási támadássorozatokkal teszik izgalmassá az első részét a meccsnek, igaz a tizennegyedik percben már Bogdán Ádám bravúrjára volt szükség Nagy lövése után, ekkor mutatta meg először harci kedvét a mezőkövesdi csapat.

A Fradi jól irányította a támadásait az első félidő közepe táján is, de a védelem itt-ott bizonytalan volt. A huszonkettedik percben lesgólt kaptak. Ez feltüzelte a csapatot, újra óriási nyomulásba kezdtek. Tokmac remekül szerezte meg a labdát a kövesdi tizenhatoson belül, gyönyörűen talált be a kapuba, ezzel megszerezve a hazai vezetést és a tizedik gólját a bajnokságban. 1-0. 

A gólszerző ferencvárosi Tokmac Nguen a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában játszott Ferencvárosi TC – Mezőkövesd Zsóry FC mérkőzésen a Groupama Arénában 2021. május 1-jén.
MTI/Mónus Márton

KEMÉNYKEDŐ KÖVESDIEK

A harmincadik percben Zubkov kért cserét, ami azért sajnálatos, mert nemrég kapta meg Sevcsenkótól a behívóját az ukrán válogatottba. A fiatal Gera Dániel érkezett a helyére. A félidő vége felé egyre több szabálytalanságot láthattunk, és érkeztek a sárga lapok is.

Először Lovrencsics kapott egyet, majd két mezőkövesdi játékos is, Karnyicki és Vutov is. A Fradi továbbra is mélyről indította a támadásait és szépen találták meg a lehetőséget a széleken. A Mezőkövesd pedig inkább a hosszú labdákban bízott, ami leginkább Cseri beadásaiban mutatkozott meg. A negyvenedik percben Civic egy tetszetős összjátékot követően egészen közelről nem tudott a kapuba találni, mert mentettek a kövesdi védők. A továbbiakban az első félidőben már nem történt említésre méltó, a csapatok így a Fradi egygólos vezetésével vonultak az öltözőbe.

KIEGYENLÍTETT KÜZDELEM

A második félidő cserékkel kezdődött, két poszton a vendégek érezték azt, hogy változtatni kell, Somalia sérülése miatt pedig Rebrovnak be kellett vetnie Laidounit. A mérkőzés pedig sokkal kiegyenlítettebb képet mutatott.

Az első komolyabb helyzetre meglehetősen sokat, tíz percet kellett várni, amikor Gera Dani a rövidbe szerette volna rúgni a labdát, de mellé lőtt. A Mezőkövesd azonban a kontraakcióból kettő helyzetet is kialakított, a második lövésnél Cseri jól helyezett labdáját kellett Bogdán kapusnak védenie. A hatvanegyedik percben Isael remek beadását kell Szelesnek mentenie, aki nem először segít be a kapusnak a mai meccsen.

A ferencvárosi Isael (b) és a mezőkövesdi Vajda Sándor a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában játszott Ferencvárosi TC – Mezőkövesd Zsóry FC mérkőzésen a Groupama Arénában 2021. május 1-jén.
MTI/Mónus Márton

HARCIAS VÉGJÁTÉK

A hatvannegyedik percben Besirovic tizenhét méterről kapásból bombáz a kapuba, Bogdán tehetetlen volt. Gyönyörű góllal egyenlített a Mezőkövesd. 1-1.

Ez a gól nem csak a meccsnek tett jót, de Pintér Attilát végre mosolyogni láttuk a kispad mellett, ami ritka pillanat. Érdekes módon a gólt követő percekben a vendégcsapat volt az aktívabb, mintha vérszemet kaptak volna, hogy itt akár ma nyerni is lehet. Ezt Sigér Dávid a hetvenedik percben kellő éberséggel vette tudomásul, úgyhogy megpróbált egy távolival zavart kelteni, de Szappanos kapus biztosan hárított.

A továbbiakban sérülések és cserék lassították a játékot, ami a Fradinak nem jött jól. Be kellett hozni Dvalit, mert Blazic lesérült. A georgiai meg is próbálta jobban mozgatni a csapatot a hátvédsorból, de a középpályán sok volt a pontatlanság.

A nyolcvankettedik percben Tokmac ellen szabálytalankodtak és kiváló helyről végezhetett el szabadrúgást a hazai csapat. Laidouni végezhette el, Szappanosnak pedig újfent meg kellett mutatnia tudását, mert jó helyre ment a labda.

A nyolcvankilencedik percben is a tunéziai volt az akció főszereplője, hatalmasat harcolt a labdával és remek helyre adta be, Tokmac pedig kiválóan érkezett és belőtte a vezető gólt. 2-1.

A három perces ráadásban egy mezőkövesdi szögletet még láthattunk, de ebből nem lett komoly helyzet és megszólalt a bírói sípszó, ami azt jelentette, hogy ha nagy nehezen is, de nyert a Fradi. Jövő szombaton a Honvéd ellen játssza utolsó hazai NB 1-es mérkőzését a már bajnok Ferencváros.

Fotók: MTI

#wpdevar_comment_4 span,#wpdevar_comment_4 iframe{width:100% !important;} #wpdevar_comment_4 iframe{max-height: 100% !important;}
pestisracok.hu/gyozelem-vegre-drukkerek-elott-raadasul-az-ulloi-uton-mi-kell-meg-ferencvaros-mezokovesd-21/

Komment írása

Article Categories:
pestisracok · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?