okt 16, 2020
14 Views
0 0

Gyors lefolyású, súlyos betegsége volt a 20 éves magyar koronavírus-áldozatnak

Written by

(A legfrissebb hírek itt)

Müller Cecília az elhunytakról is beszélt pénteken az Operatív törzs sajtótájékoztatóján. A legfájdalmasabb adat az a 33 beteg, aki elhunyt – mondta. Mindegyikük krónikus beteg volt, vagy hirtelen jelentkező, gyors előrehaladású daganatos betegségben szenvedett. 20 és 90 év közöttiek az elhunytak, eddig 21 éves volt a legfiatalabb elhunyt, most már 20 éves áldozata is van a vírusnak Magyarországon.

A 20 éves elhunyt egyike azoknak, akik nagyon súlyos, gyorsan előrehaladó betegségben szenvedtek – mondta az országos tisztifőorvos.

A többi beteg legtöbbje olyan betegségben szenvedett, melyek karbantartása egyébként fontos lenne, persze, számos betegség lefolyását gyorsítja a fertőzés, már csak a betegek korából adódóan is. Sokaknál az egész szervezetet megtámadó betegségről volt szó, melyre a koronavírus fertőzés még rárakódott és ez okozta a betegség fatális kimenetelét – mondta Müller Cecília.

A koronavirus.gov.hu oldalon szereplő adatok szerint a 20 éves fiú csontvelő-transzplantáción esett át, kóros elhízástól és vérszegénységtől is szenvedett.

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Ha a párja nem kívánja az együttléteket: így derítse ki, hogy megcsalja-e vagy depressziós! (x)
Nem akar hormont szedni? Másképp is lehet „fiatalos” a házasélete! (x)

www.blikk.hu/eletmod/egeszseg/koronavirus-fiatal-aldozat-betegsege/qvz2b0v

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Életmód
banner

Vélemény, hozzászólás?