ápr 28, 2021
3 Views
0 0

György István: mostantól AstraZeneca-vakcinára is lehet időpontot foglalni

Written by

Cikkünk frissül…

A SinoPharm-vakcina mellett az most már AstraZenecára is lehet időpontot foglalni az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér portálon – jelentette be György István államtitkár, az oltási munkacsoport vezetője az operatív törzs napi tájékoztatóján. Kiemelte, hogy pénteken több mint 300 ezer adag AstraZeneca érkezik, ebből 200 ezer adag kerül oltópontokra. 

A pénteken érkező Pfizer szállítmányról azt mondta, hogy a második körösök, illetve a 16-18 évesek oltására használják majd fel. Utóbbival kapcsolatos részleteket későbbre ígért.  Bejelentette azt is, hogy azok is regisztrálhatnak és mehetnek oltásra, akik 3 hónapon belül elkapták a vírust. 

Már nem a vakcinamennyiségen múlik, hogy a várakozók közül ki, mikor kapja meg az oltást  – emelte ki, és arra kért, hogy regisztráljon, aki még nem tette. 

A statisztikák szerint Magyarország oltási programja olyannyira sikeres, hogy jelenleg az Európai unió második legoltottab országa – fogalmazott az Operatív törzs szokásos sajtótájékoztatóján György István. Az országos oltási munkacsoport vezetője tájékoztatott, hogy a beoltottak száma pontosan 3 774 221, a regisztráltak száma pedig 4 526 000 fölé emelkedett. Ez azt jelenti, hogy a regisztráltak 74 százaléka megkapta az oltást. 

 Ha regisztrálnak és foglalnak időpontot, napokon belül megkaphatják az oltást – tette hozzá, és kiemelte, hogy vasárnap 600 ezer Sinopharm vakcinát szálíltottak Magyarországra, és várhatóan csütörtökön is érkezik új, 400 ezres szállítmány. 

Az elmúlt 24 órában 1692 új fertőzöttet regisztráltak több mint 18 ezer teszt elvégzése után, ami magasabb szám, mint a tegnapi adat. Ezzel a járvány kezdete óta összesen 774 399 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Szerdára virradóra 188 ember halt meg, kórházban 5907-en vannak, lélegeztetőgépen pedig 702-en. 

index.hu/belfold/2021/04/28/optorzs-muller-cecilia-koronavirus/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Belföld · Index.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?