máj 4, 2021
13 Views
0 0

György István: hamarosan a Szputnyik-oltásra is lehet időpontot foglalni

Written by

Elsőként az oltási program állásáról adott tájékoztatást György István államtitkár, az országos oltási munkacsoport vezetője. Az indiai vírus már itt van a szomszédban, és még okozhat a szakemberek szerint meglepetéseket.

Elérkeztük az egyéni felelősség szakaszába – mondta az államtitkár. Mindenkinek biztosított a lehetőség, hogy felvegye az oltást, és ez inél gyorsabban történik a

A múlt héten az egyszer beoltottak száma meghaladta a négymilliót, míg a kétszer beoltottak száma a kétmilliót. A magyar lakosság 43 százaléka már beoltott. A legfrissebb adatok szerint a beoltottak száma 4 099 495 fő, közülük 2 157 637 fő már a második oltását is megkapta. A regisztráltak száma 4,725 millió fő, 80 százalékuk már megkapta az oltását, és most már akár egy napon belül az oltáshoz lehet jutni.

Az onine időpontfoglalóban továbbra is Sinopharm és AstraZeneca foglalható, de hamarosan 200 ezer Szputnyikot is elérhetővé tesznek, de csak azok kapnak oltást, akik a foglalásról SMS-t kapnak.

333 450 Pfizer-oltás is érkezett, nagyobb része a második körös oltásokhoz szükséges, a többit elteszik a 16-18 éves korosztály oltásához. Ennek a korosztálynak is regisztrálnia kell, legkésőbb május 7-ig, mert csak érvényes regisztrációval lehet időpontot foglalni a jövő hét második felére tervezett oltásokra.

A héten érkezik Moderna-oltás is, ez a háziorvosok és az idősotthonok kapják majd. Elkezdik a Janssen egyadagos vakcinájával is az oltást a honvédségi oltóbuszokkal.

Megkezdődik a Magyarországon élő külföldiek oltásának az előkészítése is. Keddtől elindult a regisztrációjuk, az oltás részleteiről később adnak tájékoztatást. A külhoni magyarok is regisztrálhatnak az oltásra, de az oltásukat csak akkor kezdik el, ha a magyarországi regisztráltak közül mindenkit beoltottak.

Nyitókép: MTI/kormany.hu/Botár Gergely

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Belföld · Infostart.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?