nov 22, 2020
4 Views
0 0

Gyöngyösön kötelező a maszkhasználat a közterületeken

Written by

4320 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 174 618-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 111 többségében idős, krónikus beteg, így a halottak száma 3800-ra emelkedett, 42 915-en meggyógyultak.
A nemzet egy emberként tisztelettel adózik az egészségügyi és szociális dolgozók teljesítménye előtt – jelentette ki az emberi erőforrások minisztere a közösségi oldalán.
Kásler Miklós arra kérte az egészségügyben és a szociális ágazatban dolgozókat, hogy őrizzék meg hitüket ebben a rendkívüli időszakban.
A hét eleje óta 93 kórházban 1100 honvéd segíti a koronavírus elleni védekezést az eddigi tapasztalatok jók – számolt be a honvédelmi miniszter a Kossuth Rádióban.
Benkő Tibor elmondta: a katonák elsősorban logisztikai feladatokat látnak el, így próbálják tehermentesíteni az egészségügyi dolgozókat. A miniszter reagált arra is, hogy ellenzéki politikusok kifogásolták a közterületi járőrözés esetén a fegyverviselést.
A Vöröskereszt is segít a koronavírus-szűrésekben, elsősorban adminisztratív munkával támogatják a szűrőpontokon dolgozókat önkénteseik – mondta Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója az M1-en.
Továbbra is elérhető az ingyenes influenza elleni oltóanyag minden magyar állampolgár számára – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ.
Aláírásgyűjtésbe kezdett a koronavírus-oltóanyagok ellen a DK – írja az Origo. Az internetes portál megjegyzi: a DK nem valós konzultációt, hanem egy politikailag motivált akciót indított, és kérdőívében a válaszadók személyes adatait gyűjti össze.
Két évvel a választások előtt kampány-üzemmódba kapcsolt Gyurcsány Ferenc pártja.
Az ellenzéki vezetők abban állapodtak meg, hogy mind a 106 egyéni körzetben egy-egy közös jelöltet és egy közös miniszterelnök-jelöltet fognak állítani, de az előválasztás csak jövőre lenne.
Ezzel szemben Gyurcsányék 38 választókerületben már elkezdték saját politikusaikat népszerűsíteni. Olyan helyeken is kampányolnak, ahol 2018-ban szocialista politikus nyert.
A november 23-án hatályba lépő kormányrendelet alapján lakott területen, kereskedelmi célú P+R, parkolóház, parkológarázs, zárt felszíni parkoló és nem zárt felszíni parkoló díjfizetés nélkül vehető igénybe az este 7-től reggel 7 óráig tartó idősávban.
A költségvetési szervek, valamint az állami tulajdonú cégek közterületi parkolói is bárki számára ingyenesen igénybe vehetők lesznek este 7 és reggel 7 óra között.
A kormány felkérte az önkormányzatokat, hogy rendelkezzenek az önkormányzat vagy a tulajdonában álló gazdasági társaságok parkolóinak bárki számára való megnyitásáról hétfőtől, és erről a döntésükről 48 órán belül tájékoztassák a lakosságot.
Elindult a főváros CT-, MR-programja, amitől rövidebb várólistát és gyorsabb diagnózist várnak – közölte a Főpolgármesteri Hivatal.
Számos kedvezményt vezetett már be a kormány a veszélyhelyzet első hónapjában, jelenleg pedig egy általános, minden gazdasági ágazatot segítő, gazdásági-növekedési akcióterv részletein dolgozik – tájékoztat Tállai András államtitkár.
Az ITM a környezetkímélő közlekedés és az elektromobilitás ösztönzése jegyében összesen 1 milliárd forint támogatást biztosít elektromos rásegítésű kerékpárok megvásárlásához. Az első pályázati időszak november 23-án kezdődik és november 27-én ér véget.
Magyarországra akarják fogni a gazdag EU országok a saját fukarságukat – így kommentálta a helyreállítási alaphoz kötött jogállamisági feltételeket Szájer József a Hír Tv Bayer show c. műsorában.
A fideszes EP-képviselő szerint ezek az országok hazánkkal akarják elvégeztetni azt a szívességet, hogy a vétójoggal élve nekik ne kelljen finanszírozni ezeket a hiteleket.
Sok évtizednyi keleti, kommunista önkényt válthat fel egy nyugati, európai uniós önkény az EU-támogatások jogállamisági kritériumokhoz kötésével – mondta a Fidesz-KDNP európai parlamenti delegációvezetője a Kossuth Rádióban.
Deutsch Tamás hangsúlyozta, hazug és bosszantó módon a jogállamiság kifejezése mögé bújva akarják a lengyelekre és a magyarokra kényszeríteni például a bevándorlókat, valamint az azonos neműek házasságának elismerését.
Meghaladta az 58 milliót a koronavírus-fertőzöttek száma a világon. A halálos áldozatok száma 1,3 millióra, a gyógyultaké pedig 37,1 millióra nőtt a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem adatai szerint.
Tovább javul a járványhelyzet Csehországban. A laboratóriumi tesztek szombaton 3187 új igazolt koronavírus-fertőzést mutattak ki, ami ezerrel kevesebb, mint egy hete. Az aktív fertőzöttek száma 88 825-re csökkent.
Továbbra sem lassul a koronavírus-fertőzés terjedése Ukrajnában, vasárnapra is több mint 12 ezer új beteget jegyeztek fel egy nap alatt, a járvány kezdete óta elhunytak száma pedig már megközelítette a 11 ezret.
Egyre súlyosabb a koronavírus-járvány a nyugat-balkáni országokban, a térségben mindenhol nő a kórházi kezelésre szorulók és a halottak száma.
Szlovéniában szinte teljesen leállt az élet. Minden összejövetel tilos. Éjszakai kijárási és napközbeni lakhelyelhagyási tilalom van érvényben, és továbbra is kötelező a maszk viselése mindenhol.
A járvány halálos áldozatainak száma Szerbiában az utóbbi 24 órában 28-cal 1168-ra, Koszovóban 19-cel 904-re, Észak-Macedóniában 25-tel 1487-re, Montenegróban 5-tel 434-re, Bosznia-Hercegovinában pedig 37-tel 2246-ra nőtt.
Portugáliában szigorítják az óvintézkedéseket a nemzeti ünnepek közeledtével. A dél-európai országban lakhelyelhagyási tilalmat vezetnek be november 27. éjjel 11 órától december 2. hajnali öt óráig.
A koronavírus-járvány második hulláma miatt bevezetett korlátozások meghosszabbítását sürgette a német kormánykoalíció több vezető politikusa.
Elutasították Donald Trump kampánycsapatának perkeresetét Pennsylvaniában. Matthew Brann bíró az ítélethirdetéskor azt mondta: a felperes nem tudta bizonyítani állításait. A bírót egyébként még a demokrata Barack Obama nevezte ki.
Nyolcan megsebesültek az amerikai Wisconsinban, amikor egy ismeretlen elkövető tüzet nyitott egy bevásárlóközpontban.
Tízre emelkedett a szombati kabuli rakétatámadás halálos áldozatainak száma – közölte Amrulla Száleh afgán alelnök. A támadás elkövetőjeként az Iszlám Állam terrorszervezett jelentkezett.
Ferenc pápa arra kérte a fiatal közgazdászokat, üzletembereket egy ifjúsági fórumon az olaszországi Assisiben, hogy a koronavírus-járvány elmúlása után olyan fejlesztési programokat kezdeményezzenek, amelyekbe be lehet vonni a szegényeket is.
Egy észt sofőrt és az autójában utazó négy, magát marokkóinak valló migránst fogtak el a rendőrök az M1-es autópálya Sasfészektó pihenőjében.
Egy ukrán sofőrt és a gépkocsijában utazó öt, magát szírnek valló férfit fogtak el a rendőrök az M5-ös autópálya egyik pihenőjében.
Kardos Bence aranyérmet szerzett a 24 éven aluliak lengyelországi öttusa Európa-bajnokságán, Drzonkówban.
Női kézilabda Bajnokok Ligája: Krim Mercator Ljubljana (szlovén) – FTC-Rail Cargo Hungaria 26:32; Győri Audi ETO KC – Buducnost Podgorica (montenegrói) 34:29
Női kézilabda Európa-liga: DHK Baník Most (cseh) – Váci NKSE 41:42; Kastamonu Belediyesi GSK (török) – DVSC Schaeffler 31:30
Labdarúgó NB I: Budapest Honvéd FC – Ferencvárosi TC 0:1; Puskás Akadémia FC – Budafoki MTE 3:0; Mezőkövesd Zsóry FC – MTK Budapest 0:1

hirtv.hu/ahirtvhirei/gyongyoson-kotelezo-a-maszkhasznalat-a-kozteruleteken-2512213?utm_source=feed&utm_medium=rss

Komment írása

Article Categories:
hírtv
banner

Vélemény, hozzászólás?