ápr 27, 2021
1 Views
0 0

Gyöngyösi Márton: “Orbán inkább lemond a magyaroknak szánt segítségről, ha nem lophatja el”

Written by

Orbán inkább lemond a magyaroknak szánt segítségről, ha nem lophatja el

– így reagált keddi Facebook-bejegyzésében Gyöngyösi Márton, a Jobbik EP-képviselője arra, hogy a miniszterelnök pénteken még arról beszélt idehaza, hogy a Magyarországnak szánt EU-s helyreállítási alap kapcsán már minden le van tárgyalva, azonban Brüsszelben mégis “lemondott a pénz 57 százalékáról”.

Az ellenzéki politikus úgy látja, mindez azért történhetett így, mert

az EU a támogatásért cserébe elvárta volna, hogy lépjenek fel hazánkban a korrupcióval és a “diktatúra kiépítésével” szemben.

Orbán szerint viszont, ha a pénz nem lehet az övé és a haveri-rokoni köré, akkor inkább nem is kell, és csak a segítség összegének 43 százalékára tart igényt. Persze nyilván meghallgathatjuk majd a szokásos ócska szövegelést arról, hogy a »takarékos Fidesz-kormány nem akart hitelt felvenni«. 

– folytatta Gyöngyösi, aki úgy véli, ezzel egyidőben sokkal rosszabb feltételekkel vesznek fel hiteleket kínai, orosz, és más ismeretlen forrásokból, ráadásul jogállamisági és antikorrupciós feltételek nélkül.

Megítélése szerint a kormányfő válságkezelése arról szól, hogy jusson “még több pénz neki és a cimboráknak”, ezzel szemben a magyaroknak pedig “kampó”.

Mi, magyarok viszont torkig vagyunk már ezzel a korrupt fideszes tempóval, amely a tönk szélén hagyta a magyar embereket és felelős a járvány 26 ezer halálos áldozatáért! Jövőre ezért kell elzavarni őket! Elszámoltatást a fideszes tolvajoknak, jólétet a magyaroknak! 

– fejezte be Gyöngyösi Márton.

alfahir.hu/2021/04/27/eus_helyreallitasi_alap_orban_viktor_gyongyosi_marton_korrupcio_jogallam

Komment írása

Article Categories:
alfahír
banner

Vélemény, hozzászólás?