ápr 4, 2021
2 Views
0 0

Gyengíti az oltásvédelmet a koronavírus Japánban terjedő mutációja

Written by

Japánban elkezdett terjedni a koronavírus E484K nevű verziója, amely gyengíti az oltásvédelmet – számol be a napi.hu a Reuters alapján. Az „Eek”-variánst 14 olyan személyből 10-nél mutatták ki, akiknek márciusban lett pozitív a teszteredménye a tokiói orvosi- és fogorvosi egyetemi kórházban.

Januárban és februárban 36 fertőzöttből 12-en hordozták a típust, és egyikük sem utazott külföldre az elmúlt időszakban. Elmondásuk szerint nem is találkoztak olyannal, aki járt volna az ország határain kívül.

Az egészségügyi szakértőket aggasztja a mutáns törzsek terjedése, pénteken 446 új fertőzöttről számoltak be Tokióban, ami elmarad a januári, 2500 feletti csúcstól. Oszakából viszont rekordszámú, 666 esetet jelentettek, egyébként már az Egyesült Királyságban is azonosították ezt a változatot.

A lap azt is írja, hogy az eddigi vizsgálatok alapján a monoklonális és a szérum eredetű antitestek 10-60-szor kevésbé hatékonyak az E484K mutációt hordozó vírus semlegesítésében. Szakértők szerint a variáns terjedése veszélyeztetheti a vakcinaprogramok hatékonyságát, mert olyan génjei vannak, amelyek segítenek az emberi test immunválaszát elkerülni.

index.hu/belfold/2021/04/04/gyengiti-az-oltasvedelmet-a-koronavirus-japanban-terjedo-mutacioja/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Belföld · Index.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?