márc 31, 2021
9 Views
0 0

Gyászol a magyar vízilabda

Written by

Elhunyt Pék Gyula vízilabda mesteredző. A szakember koronavírus-fertőzés következtében halt meg. Távozásával nagy veszteség érte a magyar vízilabdázást és mostani egyesületét, az Oázis Sport Clubot – írja a waterpolo.hu.

A Bp. Honvédban kezdett vízilabdázni Brandy Jenő kezei alatt, majd a Bp. Vörös Meteorban folytatta. A BSE színeiben fejezte be pályafutását. Edzői tanulmányait 1977-ben Somóczy Lórántnál kezdte, és az alapfokú, majd a középfokú képzés után a Testnevelési Főiskolán végzett vízilabda edzőként. GAztán a KSI-ben kezdett dolgozni 1980-tól Dömötör Zoltán felkérésére, ahol számtalan OB I-es játékos és nyolc későbbi olimpiai bajnok került ki kezei közül.

Azt írják róla, szigorú, de igazságos nevelő volt, aki következetességével nem csak nagy sportolókat, de kiváló embereket is nevelt tanítványaiból.

A KSI-s évek után 1990-ben Ausztráliában edzősködött, majd Franciaországban egy kis csapatnál a St. Jean D’Angélynél dolgozott, amellyel a LEN kupa indulásig jutottak. 1994-ben mesteredző lett.

Miután 2001-ben hazatért, a Honvéd utánpótlás-edzője lett, és közben már a magyar szövetség Ellenőri Bizottságában is dolgozott, amelynek az utolsó időkben a titkára is volt.

Az elmúlt négy évben az Oázis Sport Club szakmai munkáját felügyelte és az Oázis Masters csapatát edzette. Az Oázis öregfiúk csapatát világ- és európa bajnoki címig vezette.

Nyitókép: Pixabay.com

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Infostart.hu · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?