ápr 16, 2021
7 Views
0 0

Gyászba borult Velem is: így emlékeznek Törőcsik Marira a helyiek

Written by

Gyászol az ország, a színházvilág, és gyászol Velem is, a Vas megyei település, ahol Törőcsik Mari élete utolsó éveit töltötte. Mint azt a Blikk is megírta, a Kossuth-nagydíjas, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színésznőt életének 86. évében, hosszas betegség után pénteken hajnalban érte a halál. A sajnálatos hír az egész országot megrendítette, a Nemzeti Színháznál megemlékezést is tartottak, és a közösségi médiaplatformokat ellepték a megrendítő sorokat tartalmazó búcsúposztok. A legendás színésznőtől Velem község is búcsúzott, a helyiek az alábbi idézettel üzentek: „valakinek az a sorsa, hogy örökké a szívedben maradjon, még ha távozik is az életedből”.

(A legfrissebb hírek itt)

Törőcsik Mari, aki 2018-ban kapta meg a település díszpolgári címét, mindig hangoztatta, mennyire imádja a falut, és az ott élő embereket, de azt nem engedte meg senkinek soha, hogy művésznőnek szólítsa – írja az ATV.

Az ATV Híradójának riportjában Velem volt polgármestere, Horváth Miklós is megszólalt.

„Ő a faluban mindig Marika volt és nem a nemzet színésze” – mesélte az egykori polgármester, hozzátéve, Törőcsik Mari imádta a falut, ha tehette, mindig ott volt, mert szeretett a helyi emberek között tölteni az időt, mindenkihez volt egy kedves szava az utcákban tett sétái során.

„Most nagyon nagy szomorúság van a szívünkben, mert Velem olyan színfoltja ment el, ami szinte nélkülözhetetlen, ő nem csak egy nagy színész volt, hanem ember is nagy volt” – magyarázta Horváth Miklós.

A legendás színésznő az utóbbi években a szomszédjával is sok időt töltött, s még ha csak némán ültek is egymás mellett, ez számukra sokat jelentett.

„Az utóbbi időben nagyon fárasztó volt neki a sok beszéd, előre mondta, hogy nem olyan sokat tudunk beszélgetni, mert fárasztó. De ki szokott ülni a kanapéra, és akkor ott ültem mellette, annak örült, hogy egymásra néztünk és mosolyogtunk” – mondta Jagonics Vituszné, Margit néni, aki 48 évig volt Törőcsik szomszédja és barátja.

Egy másik asszony, aki Szombathelyről érkezett, hogy Törőcsik Mari házához egy virágot tegyen, könnyek közt mesélt az ATV-nek.

„Reggel, amikor meghallottam a hírt, úgy éreztem, jönnöm kell, nekem ugyanis Törőcsik Mari az édesanyámat jelenítette meg, mindketten 35-ben születtek, és egymás hasonmásai voltak, és amikor ránéztem, mindig anyukám jutott eszembe. Ő két éve elment és ezért éreztem, hogy el kell jönnöm elbúcsúzni” – magyarázta a hölgy.

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, a Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja különböző bankok ajánlatait!

EXTRA AJÁNLÓ
Tavaszi megújuló praktikák, amiket mindenkinek ki kellene próbálnia (x)
A leggyakoribb női intim problémák és megoldásaik (x)

www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/torocsik-mari-halala-velem-polgarmester-szomszed-megemlekezes-gyasz/wg08h19

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?