nov 21, 2020
8 Views
0 0

Gyász: Igazi vezető volt – Csank János Laczkó Mihályról

Written by

Korábbi kollégái szomorúan beszéltek a pénteken elhunyt Laczkó Mihályról, aki 1989 és 1994, valamint 1996 és 1998 között is irányította a Magyar Labdarúgó-szövetséget.

Laczkó Mihály (Fotó: Nemzeti Sport)

„Nem kaptam levegőt a szörnyű hír hallatán, s azóta sem térek magamhoz – mondta a Nemzeti Sportnak Nagy Miklós, a Játékvezetői Testület és a Játékvezetői Bizottság volt elnöke, az MLSZ korábbi elnökségi tagja. – Misi első elnöksége idején a Játékvezető Bizottság elnöke voltam, s az ő közbenjárására érhettük el, hogy megalakíthattuk a Játékvezetői Testületet, amely önállóságot jelentett a bírók számára. Sokat köszönhetnek neki a játékvezetők, én például azt, hogy bekerülhettem a szövetség elnökségébe. Jó volt a kapcsolatunk, a kölcsönös tiszteletünk megmaradt, gyakorta kerestük egymást, főleg jeles ünnepnapokon.”

„Megdöbbentett a hír, nem találom a szavakat. Nagyon sokat dolgoztam Laczkó Mihállyal, és nagyon sokat köszönhetek neki én is, de a magyar labdarúgás is” – mondta a Puhl Sándor, aki 1994-ben az egyesült Államokban vb-döntőt vezetett, és négyszer választották a világ legjobb játékvezetőjének.

„Minden idők egyik legjobb MLSZ-elnökének tartom Laczkó Mihályt. Tiszteletre méltó, végtelenül intelligens sportvezető és vállalatigazgató volt. Neki köszönhetem, hogy a válogatott menedzser-igazgatója lehettem, s mondhatom, az egyik legjobb barátomnak tekintem. Az utóbbi időben is tartottuk a kapcsolatot, hetente legalább háromszor beszéltünk, még azután is, hogy a kórházba került” – fogalmazott László Attila, a válogatott korábbi menedzser-igazgatója.

Csank János 1996 és 1998 között volt a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

„Nagyon régről ismertem Laczkó Mihályt, hiszen Békés megyei volt, én pedig Békéscsabán edzősködtem. Remek ember, sőt remek labdarúgó is volt, igazi úriembernek ismertem meg, végtelenül korrekt vezetője volt a nehéz időkben a magyar labdarúgásnak. Több mondása is volt, az egyik az, hogy vannak vezetők és félvezetők. Hát ő vezető volt” – emlékezett Laczkó Mihályra Csank János.

„Mi, játékosok is közvetlen, barátságos, segítőkész embernek ismertük meg Laczkó Mihályt – mondta a 64-szeres válogatott Illés Béla.Tisztelt bennünket, s mi is tiszteltük a szövetség első emberét, aki csupán annyit és annyiszor tartózkodott a válogatott öltözőjében, amennyi a tekintélyes tisztségéből következően elvárható volt.”

www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/gyasz-igazi-vezeto-volt-csank-janos-laczko-mihalyrol-2796031

Komment írása

Article Categories:
nemzetisport
banner

Vélemény, hozzászólás?