ápr 29, 2021
2 Views
0 0

Gyakran készítünk rakottast: talán a legkedveltebb a rakott kel

Written by

Elkészítés

1. A kelkáposztát megmossuk, leveleire szedjük és enyhén sós vízben előfőzzük. Ha kész, lecsöpögtetjük. A töltelékhez a hagymát megtisztítjuk és apróra kockázzuk. Olajat forrósítunk és a hagymát megpirítjuk rajta. Megszórjuk a pirospaprikával, felöntjük vízzel és így főzzük.

2. Miután a hagymás keverék felforrt hozzáadjuk a darált húst, valamint a rizst és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.

3. A kelkáposzta leveleket tepsibe tesszük, majd ráhalmozzuk a már készre főtt rizses húst. Az egészet megkenjük tejföllel és a forró sütőben addig sütjük, amíg a tejföl összeáll és a teteje egy kicsit megpirul. Szeletelve, friss tejföllel tálaljuk.

Elkészítési idő: 75 perc

Recept és fotó: Nemes-Pádár Csilla

www.blikk.hu/receptek/retro-receptek/igazi-magyaros-etel-a-rakott-kel/9nrz7xv

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?