máj 10, 2021
27 Views
0 0

Gulyás Gergely: Még azok is oltáshoz tudnak jutni, akik válogatnak a vakcinák között

Written by

Az oltások felvételével Pest megye is nagyon jól áll, s még azok is oltáshoz tudnak jutni, akik válogatnak a vakcinák között. Kiválóan szervezett a munka, ahogy megérkezik az oltóanyag, néhány órán belül pedig az oltópontokra vagy a háziorvosokhoz kerül – hangsúlyozta Gulyás Gergely hétfőn Cegléden, miután a járási hivatal népegészségügyi osztályán megtekintette az oltásszervezéssel kapcsolatos munkát.

Az MTI beszámolója alapján a Miniszterelnökséget vezető miniszter kitért arra is, hogy szerinte a panaszokat is empátiával és gyorsan kezelik.

György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára arról beszélt, hogy Európában egyedülálló módon hatféle vakcinát tud Magyarország felhasználni, ami érvelése szerint dinamikusabbá teszi az oltási folyamatot.

Az Európai Unióban

az oltottság tekintetében a második helyen állunk, de nem a versenyzés a célunk,

hanem az, hogy mindenkit be lehessen oltani, aki szeretné megkapni valamelyik vakcinát – tette hozzá az államtitkár.

Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott az oltásban részt vevő szervezetekről szólva úgy fogalmazott, hogy az oltópontok, a háziorvosok, a szakrendelők és most már az oltóbuszok is egy menüt kínálnak az oltakozóknak. A vakcinákat érintő logisztikai folyamatot ismertetve közölte: az oltóanyag beérkezik az országba, a megyei kormányhivatali raktárakba, innen a járási hivatalok népegészségügyi osztályaira, majd az orvosokhoz, illetve az oltópontokra kerül.

Kormányinfó: augusztusig biztosan fennmaradnak a korlátozások a védettséggel nem rendelkezők számára

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő online közvetített csütörtöki kormányinfóján az oltásokról, a védettségi igazolványokról, a nyitás következő szakaszáról is tájékoztatást adtak. Gulyás szerint sikerült a harmadik hullámot megtörni, kiemelte, 4 millió 153 ezer felett van az első oltásban részesültek száma Magyarországon, ez a felnőtt lakosság közel 53 százaléka.

Egyébként Gulyás a legutóbbi Kormányinfón közölte, sikerült a harmadik hullámot megtörni, s bár a szabadság még nem teljes, de aki beoltatja magát, az visszakaphatja a megszokotthoz közeli életét. Akkor azt is elmondta, a járványügyi korlátozások a védettséggel nem rendelkezőknek augusztusig biztosan fennmarad.

alfahir.hu/2021/05/10/gulyas_gergely_vakcinak_pest_megye_gyorgy_istvan_tarnai_richard

Komment írása

Article Categories:
alfahír
banner

Vélemény, hozzászólás?