máj 28, 2021
4 Views
0 0

Gulyás Gergely: "A főváros fejlesztése nemzeti ügy"

Written by

Gulyás Gergely hangsúlyozta: a fővárosi önkormányzat gyakorlatával ellentétben, amely “lehúzta” a kormánypárti vezetésű kerületek terveit a főváros útfelújítási programjából, a kormány az ellenzéki kerületeket is segíti.

(A legfrissebb hírek itt)

Jelentős összeget kapnak ellenzéki vezetésű kerületek; a XI., a XIV. és a XVIII. kerületnek összesen több mint egymilliárd forintot ítéltek meg az útépítési programban földutak szilárd burkolattal való ellátására – tette hozzá a politikus. Emlékeztetett arra, hogy a fővárosnak ezt a programját a Fidesz budapesti szervezete kezdeményezte 2017-ben. Azóta már több mint 20 milliárd forintnyi forrást biztosított a költségvetés a megvalósításra és a jövő évben is folytatódnak a munkálatok.

Gulyás Gergely arra biztatta a kerületi önkormányzatokat, hogy továbbra is pályázzanak a program forrásaira. Szatmáry Kristóf, a program miniszteri biztosa kijelentette: Budapest “minden híreszteléssel ellentétben” épül és szépül. Elmondta, a program keretében az elmúlt három és fél évben 350 fővárosi – összesen 80 kilométernyi – utca kapott szilárd burkolatot, és a 2022-es költségvetésben is rendelkezésre állnak a források a folytatásra.

Horváth Tamás (Fidesz-KDNP), a XVII. kerület polgármestere közölte, hogy a főváros 2019-ben hivatalba lépett új vezetése nem támogatta az ellenzéki vezetésű kerületek útfejlesztési terveit. Úgy fogalmazott, hogy Karácsony Gergely főpolgármester egy tollvonással ellehetetlenítette a Zrínyi utcai csomópont átépítését és a Vidor utca fejlesztését; utóbbi kormányzati támogatás nyomán mégis megvalósulhat a jövőben.

Hozzáfűzte: a most avatott beruházás keretében a földutak szilárd burkolattal való ellátása mellett megépítették az ingatlanok kocsibejáróit, bővítették a közvilágítást és gondoskodtak a csapadékvíz elvezetéséről is – sorolta a polgármester.

Dunai Mónika (Fidesz-KDNP), a kerület országgyűlési képviselője azt mondta, hogy Rákosmentét korábban a “főváros mostohagyerekeként”, “hátsó udvaraként” kezelték, ám 2010 után megindult a térség fejlesztése, amely új lendületet kapott Tarlós István főpolgármesterré választásával. Hozzátette, ez a lendület most megtorpanni látszott, ám nem maradtak magukra, mert a kormány támogatására továbbra is számíthatnak. Ezt mutatja a most felújított nyolc utca is, az egymilliárdos beruházáshoz 50 százalékos támogatást nyújtott a központi költségvetés – közölte Dunai Mónika.

(MTI)

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 7,7 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

www.blikk.hu/aktualis/politika/gulyas-gergely-fovaros-budapest-fejlesztes/eg74x0q

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?