ápr 29, 2021
3 Views
0 0

Gulácsi Pétert a Borussia Dortmund is kinézte magának

Written by

Egyre több német forrás foglalkozik a Borussia Dortmund kapushelyzetével és Gulácsi Péter elképesztő teljesítményével, és próbál a kettő között kapcsolatot hozni. A Dortmund, amely idén akár a Bajnokok Ligájáról is lemaradhat, komoly kapusgondokkal küzd.

(A legfrissebb hírek itt)

A két svájci válogatott ebben az idényben egyáltalán nem nyújt megfelelő teljesítményt. A 30 éves Roman Bürki 16-szor állt a kapuban és 26 gólt kapott. Többet, mint a Lipcse az összes eddigi meccsén. A január vége óta főszerepet kapó, 33 éves Marwin Hintz pedig 15-ször állt a kapuban és 16 kapott gólnál tart. Ketten együtt tizenegyszer nem kaptak gólt, Gulácsi pedig egymaga már 15 ilyen találkozónál jár.

Még múlt héten, a Bild írt arról, hogy Gulácsi Péter és a stuttgarti Gregor Kobel lehet az egyes számú mez várományosa a korábbi BL-győztesnél. Kobel piaci értékét nyolc, Gulácsiét 12 millióra taksálják a németek. A stuttgartinak 2024-ben, a magyar válogatott kapusának 2023-ban jár le a szerződése. A Bild szerint akkor lehetne Gulácsi szerződtetéséről érdemben beszélni, ha a jelenlegi, 4 millió eurós fizetését feljebb tudják tornázni. A német lap úgy logikázta ki, ha Gulácsi elmenne Dortmundba, akkor a 23 éves Kobel érkezhet a helyére.

A Bundesliga hivatalos oldala is elismeri Gulácsi teljesítményét. Az RB Leipzigben 221 tétmeccsen lépett pályára eddig, és 252 gólt kapott, 72-szer maradt érintetlen a hálója. 162 Bundesliga meccsével az élvonalban legtöbbször pályára lépő játékosa a klubnak. Ha mennyire akar klubot váltani Gulácsi nagy kérdés, hiszen a kora miatt erre most már pár éve maradt, de a teljesítménye így is lenyűgöző

“Évek óta nemzetközi szinten játszunk, beleszólhatunk a bajnoki versenyfutásba, nagy meccseket nyerünk a Bajnokok Ligájában, és esélyünk van a kupagyőzelemre: mindez az, amit a játékosok szeretnének a karrierjük során. Mindenki nagy klubokban akar játszani. A Lipcse az egyik legjobb klub Németországban és most már Európában is. – mondta Gulácsi nemrég a Sport Bildnek adott interjújában.

Gulácsi szerződésében szerepel egy kivásárlási záradék, ami a németek szerint 12,5 millió euró. Könnyen lehet, hogy idén aktiválják majd ezt a záradékot. Miközben Olaszországból, az Inter érdeklődéséről is hallani.

www.blikk.hu/sport/kulfoldi-foci/labdarugas-gulacsi-peter-rb-leipzig-borussia-dortmund/vc89cjr

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?