máj 29, 2021
9 Views
0 0

Gondolta volna? A Teletabik is inspirációként szolgáltak a Marvel júniusban érkező új sorozatához

Written by

A Loki története a Bosszúállók: Végjáték eseményei után veszi kezdetét, amikor Tony Starkék (Robert Downey Jr.) visszamentek az időben és a 2012-es, Joss Whedon által rendezett első Bosszúállókban látott Loki (Tom Hiddleston) meglépett az egyik végtelen kővel, a Tesseracttal. A cselszövő asgardi istenség az elmúlt években komoly karakterfejlődésen ment keresztül, és a végére egy olyan antihős lett belőle, akiért szurkolni is lehetett. A „jó” Loki azonban meghalt, Thanos (Josh Brolin) végzett vele a Végtelen háborúban, a Disney+ szériájában tehát szupergonosz valójában tér vissza a karakter.

(A legfrissebb hírek itt)

A Marvel Studios újdonsága, melynek már fejlesztik a második évadát, egy izgalmas időutazós sorozatnak tűnik, melyben Loki galibát okoz a múltban és az Idővariációs Hatóság elfogja. A titkos és a Marvel Filmes Univerzumában eddig még nem látott szervezet választási lehetőséget az az asgardinak: vagy törlik őt a létezésből, vagy pedig segít nekik. Loki az utóbbit választja, de így is arra lehet számítani, hogy elszabadul majd az őrület, hiszen a külsejét folyton váltogató istenséggel nehéz a lépést tartani.

A produkció készítői az Entertainment Weeklynek nemrég elárulták, több modern film és sorozat szolgált inspirációként a Lokihoz, a felsorolt címek között pedig van egy-két meglepő.

„A Jurassic Parkhoz hasonlóan a Loki is egy olyan nagyszabású sci-fi lesz, amelynek lelke van. Mindkét produkcióban közös, hogy egy csodálatos tudományos-fantasztikus világban játszódnak és ebben a sorozatban is arra törekszünk, hogy bemutassuk, az egyének hogyan érzik magukat ebben a hatalmas univerzumban” – árulta el Kate Herron, rendező.

A produkció vezető írója, Michael Waldron arra is kitért, miért jobb, hogy a Disney streaming-szolgáltatására érkezik a Loki a nagyvászon helyett. „Hat epizódunk lesz arra, hogy egy komplexebb, karaktervezérelt történetet meséljünk el, a játékidőnek köszönhetően pedig jobban elmerülhetünk majd a részletekben, mintha csak egy kétórás blockbusterről lenne szó. Részben a Loki esztétikájának megalkotásakor nagy hatással volt ránk az AMC-s Mad Men – Reklámőrültek, mely irányt mutatott nekünk abban is, hogyan mélyítsük el a sorozat karaktereit.”

Kevin Feige, a Marvel Studios elnöke azt is elárulta, hogy a Loki nyomokban a Szárnyas fejvadászt is tartalmazhatja, Ridley Scott 1982-es klasszikusa igazi műfaji kavalkád volt, nem csak sci-fi noir volt, hanem bűnügyi thriller is egyszerre.

Annál nagyobb meglepetés viszont, hogy a Loki direktora, Kate Herron a Teletabik (Teletubbies) című, hazánkban is vetített gyerekműsort is felsorolta inspirációs forrásként. A kreatív szakember azonban nem volt hajlandó pontosítani, hogy milyen tekintetben volt rájuk hatással az 1997-ben elindult, majd 2015-ben rebootolt gyerekműsor, melyben színes ruhákba öltöztetett, egymással gügyögve beszélő űrlények voltak a főszereplők. Inkább lelkesítésként azt mondta: “Ha kíváncsiak rá, nézzenek bele a Lokiba, egyértelmű lesz a válasz!”

(Ez is érdekelheti: A Karate kölyök sztárja bevallotta: azt hitte esélytelen, hogy szerepet kapjon a filmsorozatban)

A Teletabik több BAFTA-díjat nyert, a főcímdala pedig sláger lett Nagy-Britanniában. A széria könnyed és a legkisebb korosztálynak szóló történeteket tartalmazott, melyek pszichológusok és pedagógusok segítségével készültek, hogy azok a picik fejlődéséhez hozzájáruljanak.


www.blikk.hu/streaming/loki-disney-plus-streaming-tv-szuperhos-teletabik/b0vx0kp

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?