ápr 12, 2021
10 Views
0 0

Gondolná, hogy ők szenvednek ettől gyakrabban? Így előzhetjük meg a felfázást

Written by

A National Kidney Foundation szerint a 27 százalékuknak több mint két alkalommal okoz ez panaszokat évente. A kínzó fájdalommal járó betegség számos ok miatt tekinthető inkább női problémának.

(A legfrissebb hírek itt)

Az egyik az lehet, hogy a nőknek rövidebb a húgycsövük, mint a férfiaknak, így a baktériumoknak kevesebbet kell utazniuk, hogy elérjék a húgyhólyagot – mondta dr. Rákász István, az Urológiai Központ szakorvosa. – Ezenkívül a nők hajlamosabbak arra, hogy ne teljesen ürítsék ki a hólyagjukat vizeléskor. A pessziárium használata is rizikófaktor, ahogyan más tényezők is.

A szakértő megelőzésként azt tanácsolja a nőknek, hogy amikor vizelési inger jelentkezik, minél előbb menjenek vécére, és szánjanak elegendő időt a hólyag kiürítésére. Elölről hátra kell használni a vécépapírt. Sokkal gyakrabban kell a zuhanyozást választani, mint a kádban fürdést. Műszálas anyagok helyett jól szellőző, pamut alsóneműt érdemes viselni. A feszes, túl szoros nadrágok szinte csapdába ejtik a nedvességet, az izzadságot, ezért a húgyúti gyulladásra hajlamos nőknek ajánlatosabb szellősebb ruhadarabokat hordani.

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Ezt a hálószobatitkot csak a kismamák ismerik (x)
Férje merevedési problémáiról mesélt a kétségbeesett feleség (x)

www.blikk.hu/eletmod/tippek/tippek-hogyan-elozzuk-meg-felfazast/18lkemy

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Életmód
banner

Vélemény, hozzászólás?