máj 12, 2021
23 Views
0 0

Giro d'Italia – Valter Attila történelmi sikere: megkapta a fehér trikót

Written by

Fantasztikus napon van túl Valter Attila és Dina Márton, a Giro d’Italián szereplő két magyar kerékpáros. Az olasz körverseny negyedik szakaszát rendezték kedden, Piacenza és Sestola között 187 kilométert és jó pár hegyet, körülbelül háromezer méter szintkülönbséget kellett teljesíteni a verseny résztvevőink.

(A legfrissebb hírek itt)

A verseny elején egy körülbelül húsz fős társaság szökésbe kezdett, aminek Valter és Dina is tagja volt. Aztán ketten egyperces előnnyel elléptek a többiektől, de a két magyar az üldözőbolyban követte őket, 30 kilométerrel a vége előtt még hét és fél perces hátránnyal jött mögöttük a mezőny.

A Piacenzától szakadó eső és a tíz fokos hőmérséklet aztán szétrázta a szökevényeket, a mezőny egyre közelebb került, viszont Valter Attila lábai bírták az utolsó két hegyet is.

Végül a hatodik helyen futott be a célba, 44 másodperces hátrányban a szakaszgyőztes Joe Dombrowski mögött. Ilyen kiváló eredményt magyar kerékpáros, háromhetes körversenyen még sosem ért el. Ráadásul a 25 éven aluliak versenyében, 24 másodperces előnnyel átvette a vezetést, azaz szerdán már fehér trikóban vághat az ötödik szakasznak. Megkülönböztetett trikója sem volt soha egyetlen magyarnak World Touron.

„Hogy őszinte legyek, az idei a Girónak még csak az elején vagyunk, és még nem érzem magam a legjobb formámban, ezért nagyon boldog vagyok, hogy négy szakasz után ilyen jó helyzetben vagyok. Nem tudom, lehet még ennél jobb eredményt is elérni. A verseny tartogat még számomra sok izgalmat, de kijelenthetem, hogy ez az eddigi legnagyobb eredményem volt. Nagyon boldog vagyok. Meglátjuk, meddig védhetem meg ezt a mezt, de tovább fogok közdeni és harcolni a sikerért.” mondta Valter Attila.

Sajnos Dina Mártonon az utolsó hegy kifogott, így csak a 44. helyen, 4:07-es hátránnyal ért célba. Az összetettben Valter a 6., Dina a 44. helyen áll. A 25 éven aluliak versenyében Dina a 22. helyre jött fel.

A 104. Giró ötödik szakaszán 177 kilométer fognak teljesíteni a versenyzők, Modena és Cattolica között, Riminitől az olasz tengerparton. A futam 13 órakor kezdődik majd. Most nem kell hegyet mászni. Az utolsó kilométereket városi utakon, körforgalmakkal nehezítve teszi meg a mezőny.

www.blikk.hu/sport/egyeni/giro-ditalia-valter-attila-feher-triko-dina-marton/rgw3wye

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?