okt 13, 2020
10 Views
0 0

Giro d’Italia: fertőzés miatt kiszáll Kruijswijk és Matthews

Written by

Koronavírusos fertőzés miatt feladja a Giro d’Italia országúti kerékpáros-körversenyt az egyik legnagyobb favoritnak tartott Steven Kruijswijk, illetve a Mitchelton-Scott  és a Jumbo-Visma teljes csapata.

A holland az összetettben 1:24 perces hátránnyal a 11. helyen állt (Fotó: AFP)


Hirdetés

A Jumbo-Visma bejelentette, hogy az összetettben 1:24 perces hátránnyal a 11. helyen álló, előzetesen a végső sikerre esélyesek közé sorolt holland Kruijswijknél pozitív eredményt hozott a vizsgálat, így visszalép a folytatástól.

Ugyancsak kiszáll a versenyből és nem lesz ott a keddi rajtnál a Mitchelton-Scott teljes csapata, mivel az elmúlt 48 órában elvégzett vizsgálatok négy stábtagnál is kimutatták a fertőzést. Az ausztrál istálló brit kapitánya, Simon Yates már szombaton feladta a viadalt, miután pozitív lett a koronavírustesztje, ezt követően az alakulat többi versenyzőjét és a stábtagokat is alávetették a tesztnek, ám akkor valamennyien negatív eredményt produkáltak. A Mitchelton-Scott így engedélyt kapott arra, hogy kerekesei folytassák a viadalt szombaton.

A Sunweb egy, elsőre meg nem nevezett kerékpárosának ugyancsak pozitív lett a tesztje. A gárda honlapján később bejelentették, hogy Michael Matthews vizsgálata mutatta ki a fertőzést, így az eddigi szakaszokon kétszer is a legjobb három között záró ausztrál sprinter számára is véget ért a Giro d’Italia. Matthews karanténba került, de tünetmentes és jól érzi magát. Az istálló összes többi tagjának negatív lett a tesztje, és senki nem mutatja a fertőzés jeleit. 

Az AG2R La Mondiale és az Ineos Grenadiers csapatából egy-egy stábtag betegedett meg.

Az elmúlt két napban az olasz körversenyen szereplő valamennyi versenyzőt és stábtagot tesztelték, csak a hétfői pihenőnapon 571 vizsgálatot végeztek el a szervezők.

A visszalépések nyomán Valter Attila legalább két pozíciót előrelép az összetettben, amelyben Kruijswijk mellett a mitcheltonos ausztrál Lucas Hamilton (15.) is megelőzte a CCC eddig 28. helyet elfoglaló magyar bringását. A Sunwebből hárman állnak Valter előtt.

Kedden a Lanciano és Tortoreto közötti 177 kilométer megtétele vár a mezőnyre, amely összesen 3497.9 kilométert teker a 103. Giro d’Italián, amíg október 25-én célba ér Milánóban.

www.nemzetisport.hu/kerekpar/giro-ditalia-fertozes-miatt-kiszall-kruijswijk-es-matthews-2789309

Komment írása

Article Categories:
nemzetisport
banner

Vélemény, hozzászólás?