ápr 16, 2021
4 Views
0 0

Gerendai Károly: Amelyik étteremnek terasza van, mesterséges előnyt kap a piaci versenyben

Written by

Gerendai Károly: Amelyik étteremnek terasza van, mesterséges előnyt kap a piaci versenyben

Az üzletember úgy látja: a terasznyitás van, akinek segítséget jelent, de nem minden étteremnek van terasza, és ha van is, sok esetben kisebb, mint a benti vendégtér – vagyis kevesebb vendéget tud kiszolgálni.

Gerendai Károly az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta: fontos segítség a teraszdíj elengedése, amit Orbán Viktor jelentett be korábban, de az is egy segítség, ha az éttermek meg tudják növelni esetleg teraszuk területét, erre ugyanakkor nem mindenhol van lehetőség.

Az üzletember, aki a Costes étterem tulajdonosa, úgy fogalmazott: eddig mindenkinek nehéz volt, próbáltak túlélni, de most ha valaki szerencsésebb, például rendelkezik terasszal, akkor ő egy mesterséges előnyt kap a piaci versenyben.

Arra a kérdésre, hogy milyen mértékben térhetnek vissza a külföldi turisták, Gerendai Károly úgy válaszolt: reménykednek benne, hogy visszatérnek, ugyanakkor azt nem gondolja, hogy hasonló léptékben jelenlhetnek meg itthon külföldi turisták, mint mondjuk 2019 nyarán. Viszont az vonzó lehet számukra, hogy Magyarországon magas átoltottság várható a nyárra.

Az üzletember kitért arra is, hogy nyáron valószínűleg idén is sokan utaznak a Balatonhoz, így az itteni vendéglátóhelyek sokkal jobban tudnak majd működni.

Az étteremtulajdonosok eddig próbálták megtartani a dolgozóikat a járvány ellenére is. Gerendai ugyanakkor elmesélte, hogy ma beszélt egy olyan kollégájával, aki – bár teljes bért nem tudott adni – mindeddig fizette az alkalmazottait, ugyanakkor két embere is bejelentette, hogy átigazol egy konkurens étteremhez, amelynek terasza is van.

Jöhet drágulás?

Gerendai Károly arra a kérdésre, hogy számíthatunk-e áremelkedésre, azt mondta: ezt nem engedhetik meg maguknak, mert ez is kockázatot jelentene. Így is mindenki attól fél, hogy talán nem lesz elég kereslet és fizetőképes vendég, ezért érdemi áremelkedés akkor sem történhetne, ha indokolt lenne. Mindenki a vendégért és a bevételért küzd, nem mernek kockáztatni – fogalmazott.

atv.hu

Ajánlom www.atv.hu/belfold/20210416-gerendai-karoly-amelyik-etteremnek-terasza-van-mesterseges-elonyt-kap-a-piaci-versenyben

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?