nov 21, 2020
12 Views
0 0

George Clooney az új filmjéről beszélt egy interjúban, amikor hirtelen orbánozott egyet

Written by

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.

Megveszem

George Clooney úgy tűnik, a politikai hírekből merít ihletet a filmjeihez, legalábbis erre utalt egy interjúban, amikor a legújabb filmjéről beszélt. A színész és rendező a GQ magazin youtube csatornájára felkerült interjújában karrierje legemlékezetesebb szerepeiről beszél, a végén pedig megemlíti a The Midnight Sky című filmet, amelynek ő a rendezője és a főszereplője is. És itt jött a képbe Orbán. Meg Bolsonaro.

A film, ami elvileg december végén jelenik majd meg a Netflixen, egy valamelyest poszt-apokaliptikus sci-fi, amelyben Clooney egy tudóst játszik, aki az Északi-sarkon van egyedül, és egy csapat űrhajóst kell figyelmeztetnie valami nagyon katasztrofális dologról. Mindez a nem olyan távoli jövőben, 2049-ben játszódik. Clooney az interjú vége felé (30 perc után) arról beszél, hogy a film hangulatát meghatározta, hogy mennyi dühöt és gyűlöletet élt át mindenki világszerte, “nézd meg Bolsonarot Brazíliában vagy Orbánt Magyarországon”,Szerinte ha most ez jellemzi a világunkat, akkor 30 év múlva ez könnyen elvezethet egy olyan világhoz, amilyenben a film játszódik (amiről egyelőre nem annyira tudni, hogy milyen, mert a film még nem jelent meg, de nem jó, az biztos). 

Clooney és felesége, az emberi jogi jogász Amal Clooney sokszor nyilvánulnak meg politikai ügyekben és kiált liberálisnak mondható ügyek mellett. A színész korábban már kampányt indított, hogy kiderüljön, kik gazdagodnak meg az afrikai fegyveres konfliktusokból, feleségével iraki menekültek fogadtak a házukba, és nagyobb összeggel támogatták a 2018-as, a fegyvertartás szigorítását követelő amerikai tüntetéseket. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját
hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos
közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális
kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik
megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó… és
lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének
napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a
szabad sajtót, amíg lehet!
Lépj be a Körbe, vagy
támogasd bármekkora összeggel
a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó

444.hu/2020/11/21/george-clooney-az-uj-filmjerol-beszelt-egy-interjuban-amikor-hirtelen-orbanozott-egyet

Komment írása

Article Categories:
444
banner

Vélemény, hozzászólás?