jún 4, 2021
3 Views
0 0

Gázpisztolyt rántottak egy szervezőre a DK egri rendezvényén

Written by

Fegyverrel próbálták megzavarni az ellenzéki miniszterelnök-jelölti előválasztáson induló Dobrev Klára DK-s politikus utcafórumát pénteken Egerben – közölte az ellenzéki párt sajtóirodája az MTI-vel.

A közleményben úgy fogalmaztak: “a Fidesz fegyveres provokátorokat küldött Dobrev Klára egri utcafórumára”.

Azt írták: mivel a nagyjából kétszáz fős kampányeseményt az elkövetőknek nem sikerült félbeszakítaniuk, egyikük egy váratlan pillanatban egy fegyvert rántott elő és ráfogta a rendezvény egyik résztvevőjére.

A DK európai parlamenti képviselője, Rónai Sándor rendőrt hívott a fegyverrel hadonászó férfi miatt, “a kiérkező rendőri egység pedig golyóálló mellénybe öltözött és őrizetbe vette a provokátorokat” – ismertették.

Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az egri esetről – a párt megjelölése és Dobrev Klára megnevezése nélkül – annyit közölt: a Széchenyi István utcában egy előzetesen bejelentett szabadtéri politikai rendezvényen megjelent három férfi és szóváltásba keveredett a résztvevőkkel. A vita közben az egyik férfi elővette engedéllyel tartott gáz-riasztófegyverét, “melyet azonban nem használt”.

A rendőrök a helyszínen elfogták a 25 éves felsőtárkányi férfit és két egri társát. Mindhárom férfit előállították, elszámoltatásuk megkezdődött – tette hozzá a szóvivő.

alfahir.hu/2021/06/04/dk_eger_rendorseg_gazpisztoly

Komment írása

Article Categories:
alfahír
banner

Vélemény, hozzászólás?